Adrian Socaciu: Fără o salarizare corectă în sport, nu vor exista rezultate

Adrian Socaciu
Adrian Socaciu

Preşedintele Institutului Sportiv Român (ISR), Adrian Socaciu, a declarat, marți, că fără o salarizare corectă a oamenilor care lucrează în sport nu vor exista rezultate.  

"Ţinând cont de programul de guvernare şi a faptului că toate salariile au crescut în sistem, de ce nu găsesc soluţii şi pentru angajaţii din subordinea MTS? În urma unei întâlniri, reprezentanţii Ministerului Muncii au afirmat ca 80% din solicitările sindicatului au soluţii, însă este responsabilitatea MTS să le facă. Fără o salarizare corectă a oamenilor care lucrează în sport nu o să avem rezultate", a spus Socaciu pentru Agerpres.

"Solicitările sindicatelor din domeniul sportului sunt absolut normale şi necesare astfel încât sportul să mai aibă cât de cât un viitor. În acest sens o să le enumăr pe cele mai importante: angajaţii din sport şi tineret să fie încadraţi diferenţiat în funcţie de studii, funcţii, răspundere, vechime sau complexitatea muncii lor; acordarea gradaţiei de vechime; încadrarea corectă a funcţiilor specifice (medic, asistent, kinetoterapeut, psiholog, masor, şofer, recepţioner, cameristă, profesor - antrenor)", a adăugat preşedintele Institutului Sportiv Român. 

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST), afiliat la Federaţia Publisind şi membru al Blocului Naţional Sindical, a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, organizarea mai multor acţiuni de protest care vor culmina cu greva generală a angajaţilor Ministerului Tineretului şi Sportului programată pentru 8 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel