Adrian Rădulescu, consilierul lui Traian Băsescu, chemat la Comisia Nana

Consilierul  lui  Traian Băsescu, Adrian Rădulescu, va fi chemat la audieri la Comisia Nana. Comisia de anchetă privind legalitatea achiziţiei terenurilor din comuna Nana, Călăraşi, şi-a completat, miercuri, conducerea şi a stabilit programul de lucru, şedinţele urmând a avea avea loc de luni până joi.

Parlamentarii vor verifica modul în care fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu a intrat în posesia celor 291 de hectare de teren agricol din Călăraşi.

Membrii comisiei au votat în unanimitate, în prima şedinţă din 2014, pe deputatul PNL Ioan Cupşa pentru funcţia de vicepreşedinte şi pe deputatul PC Vicenţiu Irimia ca secretar.

 Membrii comisiei au votat, tot cu unanimitate, şi Regulamentul de funcţionare a comisiei, care va fi trimis, pentru un nou vot, în Birourile Permanente ale celor două Camere.

Comisia este alcătuită din 13 deputaţi şi senatori PSD, PNL, PC, PPDD şi UDMR, astfel: de la PSD - Gabriela Firea, Eugen Nicolicea, Ioan Adam, Nicolae Şerban, Mihai Vifor, Adrian Solomon, de la PNL - Mircea Dobra, Iulian Dumitrescu, Costel Alexe, Ioan Cupşa, de la PC - Vicenţiu Mircea Irimie, de la UDMR- Tanczos Barna, de la PPDD - Teiu Păunescu.

Obiectivele comisiei de anchetă sunt verificarea trasabilităţii terenurilor înstrăinate în perioada 1990 - 2013, pe raza comunei Nana, verificarea situaţiei subvenţiilor încasate de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, în perioada verificată, în zona supusă anchetei, verificarea statutului juridic şi a raporturilor de proprietate asupra terenurilor din zona Nana, verificarea structurii de culturi a exploataţiilor agricole şi verificarea legalităţii tranzacţiilor cu terenuri din zona Nana, în perioada 1990-2013.

 Regulamentul mai prevede că împiedicarea în orice fel a activităţii comisiei de anchetă în îndeplinirea atribuţiilor sale se sancţionează potrivit legii penale.

 Ce vor verifica senatorii şi deputaţii din comisie

 Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile agricole din comuna Nana, judeţul Călăraşi, îşi începe miercuri lucrările. Comisia s-a constituit în urma suspiciunilor referitoare la achiziţionarea de către Ioana Băsescu (în fapt achiziţia a fost asumată de Traian Băsescu, acesta declarând public că nu a dispus de garanţiile financiare necesare obţinerii creditului – n.a.) şi urmează să adopte un raport în termen de 60 de zile. Conform Hotărîrii Parlamentului nr. 74 din 10 decembrie 2013, principalele obiective ale comisiei sunt următoarele:

 Verificarea trasabilităţii terenurilor înstrăinate în perioada 1990 – 2013 pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi.

Verificarea situaţiei subvenţiilor încasate de la APIA în perioada verificată în zona supusă anchetei.

Verificarea statutului juridic şi al raporturilor de proprietate asupra terenurilor din zona Nana în perioada 1990 – 2013.

Verificarea structurii de culturi a exploataţiilor agricole din zona supusă anchetei.

Verificarea legalităţii tranzacţiilor cu terenuri din zona supusă anchetei în perioada 1990 – 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel