Adrian Papahagi: "Vreau să povestesc un episod cu Traian Băsescu. Sever Voinescu și Toader Paleologu râdeau de mine"

Adrian Papahagi scrie, pe pagina sa de Facebook, că l-a apucat nostalgia, fiind "un semn de slăbiciune".

"Vreau să povestesc un episod cu Traian Băsescu. Vorbisem pe scenă la Cluj, în iulie 2012, la mitingul împotriva loviturii de stat. M-a felicitat, îi plăcuse ce zisesem. Eu nu eram prea mulțumit, iar Sever Voinescu și Toader Paleologu râdeau de mine. Cred că aveau dreptate, fusesem cam retorico-inflamat. Dar asta prinde la mulțimi: până la urmă, piața rezonase", scrie Adrian Papahagi, pe pagina sa de Facebook. 

"Ne-am privit fix, în ochi, preț de un minut sau două"

Politicianul a adăugat că "La întoarcere, președintele stătea pe unul din locurile orientate spre spatele avionului. În fața lui stătea Sebastian Lăzăroiu. Eu eram la vreo 3-4 scaune distanță, în diagonală față de Băsescu. Și, la un moment dat, în timpul zborului, privirile ni s-au încrucișat. Era obosit, trist, afectat de toată porcăria suspendării. Ne-am privit fix, în ochi, preț de un minut sau două, ceea ce e destul de neobișnuit. Privirea aceea intensă, de om care nu se dă bătut, m-a impresionat și îmi revine adesea. Ne-am mai întâlnit de vreo șase-șapte ori după acel moment (nu am fost niciodată un apropiat al său). L-am apreciat, până când opțiunea dezastruoasă pentru Udrea ne-a despărțit".

"N-a fost să fie, totul a fost ruinat"

"Regret că nu am putut construi împreună o mișcare curată și nouă de dreapta. Credeam că dreapta românească se va reseta și se va reconstrui pornind de oamenii care au fost în prima linie în vara lui 2012. N-a fost să fie, totul a fost ruinat de cei care în acea vară se ascundeau. Cu acordul lui. Sper să putem construi ceva viabil în nou-născutul M10. Idealul meu rămâne același: o clasă politică educată, onestă, decentă, patriotică", a conchis Adrian Papahagi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel