Adrian Papahagi îl critică pe Klaus Iohannis. Mesajul președintelui

Politicianul Adrian Papahagi a criticat discursul președintelui Klaus Iohannis pe care l-a ținut în fața românilor din Spania.

"Sistemul va continua să..."

"Klaus Iohannis n-a zis nici pâs despre votul prin corespondență la întâlnirea cu românii din Spania. A citit doar textul în limbă de lemn redactat de MAE și revizuit de geniile de la Cotroceni. N-a transmis nicio emoție, n-a articulat nimic concret. Numai clișee ("să fiți lideri în comunitățile voastre", bla-bla, bla-bla). În loc de reprezentarea diasporei și votul la distanță, le-a vorbit românilor la Madrid despre strategia de apărare. Îmi devine tot mai clar. Sistemul va continua să-l poarte pe Președinte împreună cu prima doamnă să întâlnească și ceilalți regi și președinți ai lumii și îi va furniza rumegușul de citit cu fiecare ocazie. Doamna Iohannis își va etala în continuare rochiile înflorate și brațele dezgolite, indiferent de moment și sezon, în marile palate europene. Pentru idealul care ne-a scos în stradă în noiembrie 2014 și de atâtea alte ori va trebui să luptăm în continuare singuri", a scris politicianul Adrian Papahagi, pe contul său de Facebook. 

Mesajul lui Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a scris, marți, pe Facebook, că "m-am întâlnit aseară, la Madrid, cu reprezentanți ai comunității de români din Spania. Le-am transmis aprecierea și respectul meu pentru că investesc în România, pentru că îi inspiră pe cei din țară să își dorească mai mult și să aibă încredere, dar și pentru contribuția pe care o au la dezvoltarea comunităților în care trăiesc. O Românie puternică își promovează identitatea, știe să apere și să valorifice acele simboluri care ne definesc în lume ca națiune, oriunde ne-am afla. Românii fac acest lucru în Spania, prin promovarea limbii și culturii române, prin rolul pe care îl au în societate și, astfel, ei fac România puternică. În toate discuțiile pe care le am cu omologii mei, respectarea și garantarea drepturilor românilor în țările în care trăiesc și muncesc se află printre subiectele cele mai importante. Totodată, consider că autoritățile române trebuie să aibă mereu în vedere o relație mai bună și mai strânsă cu cetățenii, servicii consulare mai eficiente și adaptate realităților, o organizare care să răspundă cerințelor românilor din afara granițelor și o comunicare pe măsură".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel