Adrian Papahagi, despre despărțirea de Traian Băsescu și ultimele critici aduse

Adrian Papahagi a scris, pe pagina sa de Facebook, despre momentul în care s-a despărțit de fostul președinte Traian Băsescu. 

Adrian Paphagi a scris că ruptura de Traian Băsescu a venit în momentul în care între principiile sale și "mizeria" Elenei Udrea, fostul președinte a ales a doua variantă. 

"Cu toate acestea, nu mă alătur celor care aruncă mandatele lui Traian Băsescu în derizoriu. În doar 6 luni, în care s-a chinuit să se diferențieze de Băsescu, tăcând pas cu pas, dl. Iohannis a reușit să pună în evidență anvergura fostului președinte. Din cei zece ani Băsescu rămân destule: îngenuncherea PSD, atlantismul, condamnarea comunismului (prin Tismăneanu), promovarea meritului în învățământ (prin Miclea-Funeriu) și cultură (prin Patapievici), justițiarismul (prin Macovei). Traian Băsescu a avut meritul de a se depăși pe sine. Lipsit de lecturi și cultură, a recunoscut și a promovat excelența academică și culturală. Legat de comunism, a patronat condamnarea sa. Vârât până peste cap în politica mizerabilă a sacoșelor cu bani, a dat totuși mână liberă Monicăi Macovei și lui Daniel Morar să creeze instituția căreia i-a căzut pradă însăși protejata sa.  În linii mari, cei zece ani dominați de Băsescu au fost buni pentru țară. Infinit mai buni decât ar fi fost zece ani cu Năstase. Pentru corupția care a prosperat sub el vor plăti cei care trebuie să plătească. Va plăti poate și el. Dar istoria de manual va reține liniile mari, așa cum a consemnat din politica liberalilor și național-țărăniștilor marea Unire, modernizarea țării și cultura interbelică, nu corupția și politizarea omniprezente", a scria Adrian Papahagi, pe contul său de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel