Adrian Papahagi: Avem candidatul femeie pentru prezidențiale

adrian_papahagi
adrian_papahagi

Democrat-liberalul Adrian Papahagi apreciază arta oratorică a președintelui Traian Băsescu atunci când vorbește despre femei și susține că a identificat deja candidatul femeie la alegerile prezidențiale, în spatele căreia dreapta politică ar putea, dacă ar vrea, să se alinieze.

"Traian Băsescu este foarte bun când vorbește despre femei. Se vede că îl prinde subiectul. Așa că cherchez la femme! Eu, unul, nici nu caut, fiindcă am găsit deja: Monica Macovei. Dacă dreapta vrea să se alinieze în spatele unei femei la alegerile prezidențiale, avem candidatul. Ar fi un gest de considerație față de femei, de curaj și de inteligență politică, într-un mediu marcat de machism, bădărănie și agresivitate", a scris, miercuri, pe Facebook, Adrian Papahagi.

Exprimându-și regretul că Monica Macovei nu a câștigat șefia PDL, Papahagi prevede că până la unificarea dreptei, "care se va face după alegerile europarlamentare și pe altă platformă (ghiciți care)", vor avea loc "lupte fratricide" și va fi un consum "inutil" de energie politică și resurse umane.

Adrian Papahagi rămâne, însă, optimist în viitorul dreptei, apreciind că, în urma tuturor acestor frământări, "multe ape se vor limpezi".

"Poate e mai bine: se vor cerne caracterele, vocațiile și se vor limpezi multe ape. Rămân însă optimist: așa cum e, dreapta are oameni infinit mai buni decât USL și în Mișcarea Populară, și în PDL, și în Forța Civică, și în PNȚCD, și în Noua Republică", conchide Adrian Papahagi.

Comentariul democrat-liberalului survine la o zi după ce președintele Traian Băsescu a spus că "se apropie vremea candidaturii unei femei la funcţia de preşedinte al României. Luaţi-o ca pe o apreciere. Dacă privim în sondaje, deja apar nişte femei care au o vechime în politică şi care sunt acolo, în primii 20 de oameni politici din România", a declarat președintele Traian Băsescu, la o întâlnire cu reprezentantele Clubului Femeilor de Afaceri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel