Urmărește emisiunea live


Adrian Niță, prefectul de Neamț, anunț de ultimă oră: Se analizează închiderea altor poduri din județ

Adrian Niță, prefectul de Neamț, anunț de ultimă oră: Se analizează închiderea altor poduri din județ / Foto: Captură video Facebook Roman TV
Adrian Niță, prefectul de Neamț, anunț de ultimă oră: Se analizează închiderea altor poduri din județ / Foto: Captură video Facebook Roman TV

Azi, la prefectura Neamț are loc o ședință, în care se va analiza închiderea altor poduri din județ, după ce podul de la Luțca din județ s-a prăbușit, joia trecută, 9 iunie, la doar jumătate de an după ce a fost redeschis în noiembrie 2021. La momentul prăbușirii, pe pod se aflau o dubiță și un camion, iar o persoană a fost rănită. 

"Vrem să vedem și părerea experților ca să putem stabili cauza prăbușirii podului și să găsim și vinovații.  Este o anchetă în curs de desfășurare în cadrul celor două dosare penale. În ultimii ani în județ s-au modernizat peste 400 kilometri de drumuri și 50 de poduri.  Repet, trebuie să identificăm cauza, de ce s-a prăbușit podul, după care să stabilim vinovații, dar asta trebuie să o facă organele competente. În zona podului prăbușit  a fost restricționată circulația", a declarat, azi, la Digi24, prefectul județului Neamț, Adrian Niță.  

Acesta a mai anunțat că sunt multe poduri care și-au atins durata de vieți, de aceea trebuie modernizate. De altfel, azi, la prefectura Neamț se va desfășura o ședință, la care se va analiza și posibilitatea închiderii altor poduri din județ.

Reamintim că pe data de  9 iunie, în jurul orei 14.15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au fost sesizați cu privire la faptul că podul ce traversează râul Siret ( DJ 207 A) dintre localitățile Luțca – Sagna, s-a rupt.

Un autocamion și o autoutilitară circulau pe podul în cauză, din direcția Roman spre Sagna, în urma evenimentului rezultând rănirea conducătorului autocamionului, în vârstă de 56 de ani.

Podul a fost recent dat în folosință în luna noiembrie 2021. ”Pe perioada lucrărilor, aproape săptămânal, Ionel Arsene făcea vizite și ședințe foto pe șantier, afirmând ca este una cele mai mari și mai importante investiții făcute de CJ Neamț în județ”, relatează televiziunea nemțeană.

Podul face parte dintr-un pachet mai mare de obiective din județ finanțate din PNDL, realizate de o asociere a opt firme de construcții nemțene: S.C. AQUA PARC.S.R.L. (lider de asociere), S.C. MAVGO HOLDING S.R.L (asociat), S.C. DANLIN XXL S.R.L. (asociat), S.C. DARCONS S.R.L (asociat), S.C. TRUST CCDP S.R.R (asociat), HYDROSTROY AD (asociat), S.C. ALIDO PROIECT S.R.L (asociat), S.C. RUTIER CONSULT S.R.L (asociat).

Lucrările la podul prăbușit au fost executate de firma Darcons SRL. Acționarul unic al formei este Romică Rotaru, fost consilier județean PSD și tatăl fostului deputat PSD Alexandru Rotaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel