Adrian Negrescu (Frames):Agricultura şi IT-ul sunt principalele segmente care pot atrage noile tehnologii în România

Agricultura şi IT-ul sunt principalele segmente care pot atrage noile tehnologii în România, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Adrian Negrescu, director general al companiei de consultanţă Frames.

"Din sondajul pe care l-am făcut se pune foarte mare accent pe agricultură. România are din acest punct de vedere un potenţial mai mare faţă de alte ţări din regiune pentru că are terenurile care îi permit să funcţioneze şi să implementeze foarte repede această tehnologie. Deci, agricultura şi IT sunt principalele segmente care pot atrage noile tehnologii, industria aceasta bazată pe tehnologie de next level", a spus Adrian Negrescu.

În opinia sa, România este o ţară cu potenţial în agricultură, iar producţiile la cereale din ultimul timp au crescut foarte mult.

El spune că există foarte multe firme din sectorul agricol care deja funcţionează pe segmentul de noi tehnologii şi a dat exemplul companiei Agriso care face monitorizare prin satelit a utilajelor agricole care acţionează pe terenuri.

Potrivit sursei citate, România poate adopta mult mai repede noile tehnologii faţă de ţările din Occident, unde schimbarea se întâmplă mai greu pentru că există reticenţă. El a dat exemplul tehnologiei 5G despre care a spus că se implementează mult mai repede în România decât în alte părţi pentru că românii sunt mult mai deschişi decât cei din alte ţări din Occident.

Concluziile Barometrului Academiei Industriale & Frames sunt analizate şi dezbătute luni în cadrul evenimentului "Industry 4.0. Oameni, procese şi tehnologii", organizat de Academia Industrială.

Oamenii de afaceri şi managerii sunt conştienţi de impactul tot mai mare pe care inovaţia şi tehnologia îl au în economie, 92% dintre aceştia considerând că noile tehnologii (roboţi, IoT, 5G, RPA etc.) vor influenţa semnificativ economia românească, conform unui sondaj în rândul investitorilor, realizat de Frames, la comanda Academia Industrială.

Totodată, potrivit Barometrului "Factory 4.0. Cum influenţează noile tehnologii economia românească, realizat la începutul lunii septembrie, robotizarea se află în prim-plan, menţionată de 80% dintre respondenţi, urmată de RPA (folosirea software-ului şi inteligenţei artificiale pentru automatizarea proceselor) şi IOT (Internet of Things - gadgeturile conectate la internet) (52%) şi tehnologia 5G, menţionată de 36% d-intre respondenţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel