Adrian Năstase: Eu sunt de vină pentru complicațiile privind votul din Parlament în cazul Elenei Udrea

Fostul premier Adrian Năstase explică, într-o postare pe blogul personal, de unde au apărut complicațiile privind votul de luni în Camera Deputaților referitor la cererile procurorilor DNA care o vizează pe fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea. 

Elena Udrea a fost chemată, marți, la audieri în dosarul Gala Bute, la o zi după ce deputaţii au avizat cererile procurorilor DNA, cu 170 de voturi "pentru" și 118 "împotrivă". Avocatul fostului ministru al Dezvoltării, Marius Striblea, susţine însă că a găsit o hibă în procedurile Camerei Deputaţilor şi că votul de ieri nu ar fi valid, întrucât nu a fost întrunită majoritatea cerută de lege, respectiv minim 199 de voturi "pentru".

Elena Udrea a ajuns la DNA. Marius Striblea contestă decizia Parlamentului

O explicație privind acest subiect este oferită chiar de către fostul prim-ministru al României, Adrian Năstase, care recunoaște ironic că el este "de vină" pentru complicațiile iscate după votul de ieri din Parlament în cazul Elenei Udrea și constată că o soluție concepută pentru începerea urmăririi penale în cazul său are efecte și în alte cazuri.

"Ca de obicei, eu sunt de vină. Era vara lui 2008. Presedintele de atunci a cerut Parlamentului să se intrunească in sesiune extraordinară pentru a decide inceperea urmăririi penale in cazul meu. Ceea ce parlamentul a făcut. Adică s-a intrunit. Dar nu a fost obtinută majoritatea cerută. Atunci, reprezentantii grupului PD au făcut o sesizare la Curtea Constitutională pentru a schimba regulile, astfel incât decizia să poată fi luată mai usor. Ceea ce Curtea a făcut. Ca urmare, a fost modificat articolul 155 din Regulamentul Camerei. Pe această bază, s-a mai votat incă o dată dar, din nou, cererea in privinta mea a fost respinsă. E adevărat, deputatii au uitat să modifice si textul corespunzător din Legea statutului parlamentarilor (de altfel acest lucru nu se putea face decât in sedintă comună). Iată insă că, după 7 ani, o solutie concepută pentru mine are efecte si in alte cazuri", a scris, marți, pe blog, Adrian Năstase.

În plus, fostul premier oferă celor interesați de subiect și o lectură interesantă: un capitol despre "Răspunderea ministerială", dintr-un studiu mai amplu, publicat în 2014, în care detaliază cum articolul 155 din Regulamentul Camerei Deputaților a fost modificat.

Citește AICI textul integral publicat de fostul premier Adrian Năstase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel