Adrian Năstase, critici acide din postura de spectator la meciul România-Ungaria

Adrian Năstase
Adrian Năstase

Adrian Năstase a realizat, pe blogul personal, o analiză dură a ceea ce i-a fost dat să audă și să vadă din postura de spectator pe Arena Națională la meciul România-Ungaria, disputat sâmbătă seară. 

Dezamăgit de atmosfera creată de suporterii ambelor echipe care au evoluat sâmbătă pe Arena Națională, dar și de jocul fotbaliștilor români, Adrian Năstase anticipează un viitor sumbru pentru fotbalul românesc.

"Am fost ieri la meciul de fotbal cu Ungaria. Probabil ca intre zecile de mii de spectatori au fost si unii care erau interesati de partida. Cei mai multi au venit, insa, fie sa socializeze, fie sa-si consume adrenalina. Ca dovada, la peluze, timpul a fost utilizat, in mare masura, cu ruperea scaunelor si in bataia cu jandarmii sau in aruncarea la distanta a petardelor. Televiziunile au mentinut toata ziua asteptarea "razboiului" romano-ungar, care n-avea nicio legatura cu fotbalul", a scris, duminică, pe blogul personal, Adrian Năstase.

Echipa României, joc slab

Fostul premier a taxat dur și jocul Naționalei, precum și remarcile oficialilor fotbalului românesc.

"Oricum, prea mult fotbal nu am vazut, vreo 15-20 de minute in total, motoarele echipei noastre oprite in repriza a doua, faze streotipe , cu atacuri pe extreme si aruncarea mingilor in careu, nicio actiune pe centru, niciun un-doi intre atacanti, niciun sut periculos pe poarta din afara careului. Altfel, inteleg, de la oficialii fotbalului ca nu a fost rau. Poate. Cred insa ca ar trebui sa propunem ca meciurile la care participam sa aiba numai o repriza", reclamă Năstase.

Pe stadion, "atmosferă" ca de revelion

În opinia fostului premier, deplorabilă este și atitudinea pe care suporterii români o adoptă pe stadion. "In rest, atmosfera de "sarbatoare" – un fel de revelion, cu pocnitori si petarde (probabil si in ideea ca urmatoarele meciuri le vom vedem de acasa, terenul urmand a fi suspendat). M-a impresionat faptul ca suporterii de la peluze nu prea aveau treaba cu suporterii ungurilor. Suporterii dinamovisti se certau cu suporteii stelisti si le aruncau scaune in cap celor de la Cluj. In perioadele de armistitiu, am auzit si scandari "Romania, Romania", alternate insa cu strigatul de lupta, preluat direct din spiritul Olimpic, "pe ei, pe mama lor". La sfarsit, "armatele", multumite ca si-au facut datoria, s-au dus linistite spre casa, supravegheate, cu duiosie, de jandarmi".

Doar iluzii

În final, Adrian Năstase conchide pesimist: "Fara bani, fara sponsori, fara jucatori in marile echipe europene, fotbalul romanesc ofera, deocamdata, doar iluzii. Parerea mea..."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel