Adrian Năstase, răvășitor: "România pe care mi-o doresc cu greu poate fi întrevăzută printre gratii"

Adrian Năstase a scris un mesaj răvășitor, din spatele gratiilor. 

Fostul premier, Adrian Năstase, a scris, pe blogul personal despre ultima sa carte, scrisă în spatele gratiilor. Adrian Năstase a explicat ce înseamnă "Cele două Românii". 

"A ieșit de la tipar o carte pe care am scris-o în ultimele luni. Titlul ei – "Cele două Românii" – amintește de campania prezidențială de acum zece ani. Ce s-a întâmplat, între timp, cu "cele două Românii" despre care vorbeam în 2004? Așa cum subliniam, într-o scurtă justificare a volumului, am descoperit, încetul cu încetul, că, de fapt, există nenumărate Românii – ale femeilor, ale bărbaților, ale tinerilor și ale bătrânilor, ale celor mai conservatori și ale celor mai liberali... Dar există și România fiecăruia dintre noi – o țară interioară, un amestec de amintiri, speranțe, dezamăgiri, iubiri, eforturi. Un spațiu și un timp unde se derulează experiențe, frustrări, iubiri, ură, dezamăgiri, trădări. Uneori, ele înseamnă un deșert greu de traversat, alteori o călătorie spre un orizont plin de speranțe", a scris fostul premier.

VEZI și: Adrian Năstase, tranșant cu Traian Băsescu. "Știați că…"

Adrian Năstase a adăugat că "aceste Românii sunt ciudate. Ele pot fi populate de oameni politici ce aleargă continu din stânga spre dreapta și înapoi sau roiesc, în cerc, în jurul vreunui candidat mesianic. Ele pot fi populate de nenumărați cronicari de fotbal în aceste românii care o caută, în continuare pe Elodia, – ce apar invers proporțional cu numărul echipelor de fotbal (care dispar). În aceste Românii, au loc, zilnic, accidente de mașină – explicate doct de televiziuni și de purtătorii de cuvânt ai poliției. Și, mai ales, în aceste Românii paralele se dezvolta nenumărate scandaluri "incendiare"- precum niște droguri ce dau dependență". 

VEZI și: Adrian Năstase este depășită. Un studiu-șoc arată cum se va face modernizarea. Vezi harta regiunilor și județelor

Fostul premier Adrian Năstase a scris că "aceste Românii, scriam în cartea mea, nu există ca fotografii ce surprind o clipă sau îngheață o imagine. Ele trăiesc în interiorul nostru, modelându-ne. România reală poate fi privită cu detașare; România pe care mi-o doresc cu greu poate fi întrevăzută printre gratii". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel