Adrian Năstase: Ponta a aruncat un cartof fierbinte în brațele lui Iohannis

Adrian Năstase a avut o reacție după demisia lui Victor Ponta și a lui Cristian Popescu Piedone.

"Victor Ponta a făcut un lucru extrem de intelept. A lăsat fără obiect, prin demisia lui, o actiune care s-ar fi dezvoltat in bulgăre de zăpadă. Apoi, l-a determinat si pe primarul Piedone să demisioneze si a aruncat un cartof fierbinte in bratele lui Johannis, ale lui Dragnea si ale liderilor PNL. Dacă se păstrează Coalitia, desemnarea unui candidat de premier se va dovedi dificilă. PNL, constient de acest lucru, va milita pentru alegeri anticipate – decizie greu de pus in practică, mai ales că ele ar trebui să aibă loc cam cu o jumătate de an inaintea celor la termen. Si in conditiile in care trei sferturi din parlamentari, care nu se vor mai regăsi pe viitoarele liste, nu vor putea fi convinsi de o astfel de strategie. Pentru Johannis, a forta numirea unor candidati „no name" pentru a obtine, in două rânduri, un vot de neincredere in Parlament, este riscant prin consecintele ce pot apare in ceea ce inseamnă propriul său mandat. A forta desemnarea unui guvern minoritar PNL ar fi, de asemenea, riscant, in ambele variante", a transmis Adrian Năstase.

[citeste si]

"Ponta si-a ales un motiv oportun pentru a iesi, deocamdată, din scenă. Rămân in scenă cei care sprijină „tăierea la ras" a clasei politice, „defrisarea politică", neintelegând că schimbările trebuie realizate in mod gradual. Deschiderea Cutiei Pandorei in momentul in care există instabilitate politică la frontierele României – vezi situatia din Ucraina, din Republica Moldova, din Marea Neagră, anumite abordări din Ungaria, nu mi se pare un lucru foarte intelept. Iar desfăsurarea acestor evenimente, in momentul in care are loc la Bucuresti Reuniunea la vârf a sefilor de stat din Europa centrală si de est, va slăbi mesajul si semnificatia acestei intâlniri. Nu stiu de ce mi-au venit in minte si unele evenimente de la Chisinău...

PS Vă rog să-l ajutati pe Băsescu să inteleagă că nu este vorba de distractia tinerilor si de cluburi. Este mult mai mult decât atât. Inclusiv de cele două mandate ale sale", a mai scris Adrian Năstase pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel