Adrian Năstase, impresionat la British Museum din Londra: Copiii sunt pregătiți pentru viitor

Fostul premier Adrian Năstase mărturisește într-o postare pe blogul personal că este plecat din țară, motivul fiind unul personal, și că a rămas impresionat de ceea ce a văzut când a beneficiat de această oportunitate pentru a recupera timpul pe care l-a folosit pentru alte lucruri. 

Adrian Năstase se află la Londra pentru câteva zile, ocazie cu care a vizitat British Museum. Fostul premier susține că a mers la muzeu pentru că vrea să recupereze timpul folosit pentru alte lucruri, fără însă a preciza la ce anume face aluzie.

Pe lângă faptul că apreciază, ironic, că în perioadele în care exponatele au fost donate, "procurorii Imperiului nu erau foarte curioși", Adrian Năstase recunoaște că a fost impresionat de cum "într-o instituție în care erau mărturii ale trecutului, copiii sunt pregătiți pentru viitor".

Iată ce a scris Adrian Năstase pe blogul personal:

"De ieri, sunt la Londra. Pentru câteva zile. Am un motiv personal dar am decis sa încerc sa recuperez si timpul pe care l-am folosit pentru alte lucruri si sa încerc sa vad locuri pe care mi-am dorit sa le vizitez.

Astăzi, am fost la British Museum. Am petrecut aproape șase ore călătorind in timp, prin mai multe civilizatii. Impresionant. Piese extraordinare, realizate pe diferite continente, cu meșteșug si cu migala. Mărturii despre traditii si obiceiuri. Ofrande sau însemne ale diferitelor religii. Sau, pur si simplu, obiecte de arta. Cele mai multe aduse, in diferite modalități, din coloniile Imperiului Britanic. Din fericire pentru cei care le-au donat Muzeului, in perioadele acelea, procurorii Imperiului nu erau foarte curiosi.
Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost insa prezenta in muzeu a sute de scolari, începând cu primele clase. Muzeografii le vorbeau copiilor iar aceștia completau diverse formulare pregătite pentru fiecare an in parte. Intr-o instituție in care erau mărturii ale trecutului, copiii sunt pregătiți pentru viitor."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel