Adrian Năstase iese la atac și dă în judecată ISC

Adrian Năstase a decis să dea în judecată Inspectoratul de Stat în Construcții pentru că i-a stricat imaginea şi că a plătit prejudiciul cerut de ISC.  Primul termen în acest caz a fost stabilit pentru data de 4 iunie, la o zi după termenul stabilit de instanţa supremă pentru recursul DNA în dosarul Zambaccian.

Judecătoria Sectorului 1 a admis, la 1 februarie, cererea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) de încuviinţare a executării silite a lui Adrian Năstase cu peste 3,3 milioane de lei din prejudiciul din dosarul Trofeul Calităţii, decizia neputând fi contestată.

 La mijlocul lunii februarie, avocatul lui Năstase, Ion Cazacu, a declarat că fostul premier a notificat, prin intermediul avocaţilor, Inspectoratul de Stat în Construcţii cu privire la faptul că va plăti 760.000 de euro din prejudiciul calculat în dosarul Trofeul Calităţii.

 Notificarea către ISC a fost trimisă înainte de judecarea cererii de eliberare înainte de termen a fostului premier, aceasta având termen în 12 februarie, la Judecătoria Sectorului 4.

În 29 ianuarie, ISC a formulat la Judecătoria Sectorului 1 şi o cerere de încuviinţare a executării silite a Dianei Gasparovici,  care a primit cinci ani de închisoare cu executare, dar este singurul condamnat din dosar care nu se află în închisoare, ea nefiind găsită de Poliţie până în prezent.

 Prejudiciul din dosarul Trofeul Calităţii este de aproximativ 6,4 milioane lei (peste 1,4 milioane de euro).

 Din această sumă, Adrian Năstase, în solidar cu Irina Paula Jianu, Diana Gasparovici, Marian Ioana şi Bogdan Popovici, Cristian Mihail Vasile şi societăţile Arond SRL şi Eurografica SRL, a fost obligat de către instanţa supremă la plata a peste 3,3 milioane de lei despăgubiri către ISC. Restul sumei calculate drept prejudiciu este în sarcina inculpaţilor Jianu, Gasparovici, soţii Popovici şi Vasile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel