Adrian Năstase, interviu din închisoare, după doi ani de la condamnare

20 iunie 2012, ziua condamnării definitive a lui Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calității". A fost și ziua în care fostul premier a vrut să-și încheie socotelile cu viața. După doi ani de condamnare, Adrian Năstase a vorbit, din închisoare, despre acele momente. 

Întrebat de Alessandra Stoicescu cum vede, după doi ani, acea zi neagră, Adrian Năstase a răspuns din închisoare: "Poate cu mai puţină patimă şi revoltă, consider însă şi acum că ceea ce s-a întamplat atunci a fost o încercare brutală de eliminare a mea din viaţa politică. Ultimii doi ani m-au ajutat să dobândesc o stare de pace interioară, înţelegând că, după ce, ani de zile am căutat înţelepciunea în biblioteci, acum pot să o găsesc în mine însumi". 

Despre gândurile pe care le are pentru ziua lui, Adrian Năstase spuse: "La 64 de ani încerc să îmbătrânesc frumos. Nu-mi vopsesc părul şi nici sufletul. Privesc doar din când în când în trecut, dar nu cu ură. Mă uit mai atent în jurul meu, deşi trăiesc pe o insulă. Mă bucur că Mihnea, la fel ca şi Andrei, a terminat facultatea. Din păcate, nu am putut fi alături de el, în urmă cu două săptămâni, atunci când a absolvit - cum laude - după doar trei ani cursurile Universităţii americane din Paris, fiind accceptat să facă un Master la London School of Economics. Sunt mândru de el, aşa cum sunt mândru de Andrei, şi mai ales de conduita lor curajoasă din ultimii 10 ani.  În 31 iulie, Dana şi cu mine vom sărbători 29 de ani de căsnicie. În ceea ce mă priveşte, cele două date au semnificaţie doar împreună". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel