Adrian Năstase: Desemnarea lui Cioloș, probabila instalare a unui guvern de dreapta

Fostul premier Adrian Năstase critică maniera în care PSD a abordat consultările de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis și consideră că desemnarea lui Dacian Cioloş ca prim-ministru înseamnă "probabila instalare, sub acoperirea ideii de tehnocraţie, a unui guvern de dreapta în România, în locul guvernului de stânga şi pregătirea dreptei pentru alegerile de anul viitor". 

În opinia fostului premier Adrina Năstase, maniera în care PSD a abordat consultările cu preşedintele Klaus Iohannis i-a permis acestuia să se manifeste ca 'preşedinte jucător'.

"PSD avea posibilitatea să se prezinte cu un candidat susţinut de TOATE partidele din Coaliţie. Într-o astfel de situaţie, preşedintele era obligat să desemneze primul candidat de premier din partea majorităţii parlamentare (vă aduc aminte că într-o situaţie asemănătoare, Băsescu a fost obligat să-l desemneze pe Ponta). La consultări (runda a doua), PSD a venit însă cu un candidat doar din partea partidului, nu a coaliţiei, ceea ce evident i-a permis lui Iohannis să se manifeste ca 'preşedinte jucător, a scris, miercuri, pe blogul personal, Adrian Năstase.

[citeste si]

El avansează şi un scenariu probabil pentru perioada următoare. 'Posibil ca PSD să participe la votul de învestitură şi să dea 'un vot util', iar apoi să se retragă în opoziţie. Vom vedea. Vă amintesc, însă, componenţa guvernului nu este esenţială, pentru că formula iniţială (care trebuie aprobată de parlament) poate fi uşor modificată prin remaniere - procedură care îi implică DOAR pe premier şi pe preşedinte! Uşor de realizat în ultimul an de mandat al parlamentarilor', mai arată Năstase.

Fostul premier Adrian Năstase consideră că desemnarea lui Dacian Cioloş ca prim-ministru înseamnă 'probabila instalare, sub acoperirea ideii de tehnocraţie, a unui guvern de dreapta în România, în locul guvernului de stânga şi pregătirea dreptei pentru alegerile de anul viitor'. 'Probabil că în Parlament PSD va descoperi, cu uimire, că se află în opoziţie, dacă nu va accepta o poziţie umilitoare, minoritară, în noul guvern. Nu cred că prin desemnarea unui premier tehnocrat toate partidele vor fi în opoziţie! Astfel, cu ajutorul 'străzii', este schimbată majoritatea parlamentară decisă în alegeri şi, pe această bază, guvernarea', scrie miercuri Năstase, pe blogul personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel