Adrian Năstase atenționează: Este important să urmărim...

Adrian Nastase
Adrian Nastase

Fostul premier Adrian Năstase semnalează că este important de urmărit evoluțiile politice din apropierea granițelor țării noastre, deoarece există posibilitatea influențării viitorului, nu și schimbarea geografiei României. 

În contextul alegerilor parlamentare care s-au desfășurat, duminică, în Bulgaria, fostul premier Adrian Năstase consemnează într-o postare pe blogul personal, ce urmează să se întâmple dacă exit Poll-ul realizat la urne se va confirma, atrăgând atenția, totodată, că este important să urmărim și "evoluțiile politice din apropierea noastră". 

"Ieri au avut loc alegeri parlamentare in Bulgaria. Exit Poll-ul realizat la urne i-l da câștigător pe Boyko Borisov, cel care in urma cu doi ani a trebuit sa demisioneze in urma unor masive manifestatii de strada. Partidul sau ar fi obținut 33,2 la suta, in timp ce Partidul Socialist Bulgar ar fi obținut doar 16,5 procente. Partidul etnic al turcilor ar fi obținut 14,1, Blocul Reformist 8,7 la suta, Bulgaria fără cenzura 6,3 iar Frontul Patriotic -formatiune naționalista – 6 procente. Nu este clar dacă partidul fostului președinte Parvanov a depășit pragul de 4 la suta.

Spre deosebire de Constitutia noastră, Constitutia Bulgariei prevede in mod expres obligația președintelui de a încredința formarea guvernului reprezentantului partidului cel mai bine plasat ( cu cele mai multe mandate), chiar dacă nu a obținut peste 50 de procente. In aceste condiții, partidul lui Borisov va încerca sa formeze o Coaliție de centru-dreapta cu alte formatiuni parlamentare. Cred ca este important sa urmărim evolutiile politice din apropierea noastră, mai ales in contextul tensiunilor din zona. Așa cum am spus de multe ori, putem sa schimbam istoria, putem sa influențam viitorul, dar nu putem schimba geografia României -cu avantajele si dezavantajele sale", precizează Adrian Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel