EXCLUSIV  Adrian Grecu, APMGR: Biosimilarele sunt ultima tehnologie în medicație

Medicamentele biosimilare au un avantaj față de cele originale
Medicamentele biosimilare au un avantaj față de cele originale

Adrian Grecu, președintele Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), a fost invitat în ediția specială a Interviurilor comune DC NEWS și DC MEDICAL. El a vorbit despre biosimilare și calitatea acestor medicamente de ultimă generație.

Tema diferențelor dintre medicamentele originale și cele biosimilare a stârnit, pe nedrept, unele controverse. Adrian Grecu, Adrian Grecu, președintele Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), a explicat EXCLUSIV pentru DC News și DC Medical de ce acest mit ar trebui distrus pentru totdeauna.

De ce sunt avantajoase biosimilarele

„Medicamentele biologice sunt, cum am putea spune, ultima tehnologie în medicație, produse mult mai complexe, făcute din celule vii. Sunt niște proteine foarte complexe, nu foarte simplu de produs, care necesită investiții semnificative în tehnologie, în cercetare, ca să poată fi produse. Din acest motiv, medicamentele biologice sunt și foarte costisitoare pentru un sistem de sănătate. Și atunci, la fel ca în industria de medicamente tradiționale, odată ce patentul a expirat, când originatorul și-a amortizat investiția, se aprobă copiile produselor biologice, ceea ce se numește biosimilar. Pentru că, produsul, fiind atât de complex, niciodată nu va fi identic", a explicat el.

De altfel, a mai precizat președintele APMGR, cuvântul „biosimilar" are o conotație negativă, cu toate că chiar și medicamentul original diferă de la o șarjă la alta.

„Fiecare șarjă e unică”

„Fiind un produs atât de complex, până la urmă nici originalul de acum un an nu este la fel cu originalul de astăzi. Fiecare șarjă este unică", a menționat el.

În ce condiții se produc medicamentele biosimilare, cât de bune sunt ele și în ce boli pot fi prescrise, află pe DC MEDICAL sau în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel