Adrian Diaconu a fost învins de Chad Dawson în gala de la Montreal

diaconusheika1_25083100
diaconusheika1_25083100

Pugilistul român Adrian Diaconu a fost învins la puncte de americanul Chad Dawson într-un meci contând pentru categoria semigrea şi desfăşurat pe durata a 12 reprize în cadrul unei gale la Montreal (Canada).  Dawson a fost considerat câştigător de toţi cei trei arbitri-judecători cu 117-111, 118-110 şi 116-112.

Conform presei canadiene, Diaconu, în vârstă de 32 de ani, a câştigat trei reprize în faţa lui Dawson, în vârstă de 28 de ani, a patra, a noua, a zecea şi a 12-a. În repriza a noua, Diaconu a reuşit câteva lovituri care l-au "destabilizat" pe Dawson.

Diaconu are acum în palmares 30 de meciuri, în care a înregistrat 27 de victorii (15 prin KO) şi a înregistrat trei eşecuri.

Adrian Diaconu a devenit campion mondial WBC la categoria semigrea în 22 iulie 2008, după ce deţinătorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat în repetate rînduri să boxeze cu românul. Diaconu trebuia să-şi apere pentru prima oară centura în faţa challengerului Silvio Branco la 15 noiembrie, într-o gală programată la Bucureşti, dar care a fost amânată din cauza unei accidentări la mâna dreaptă a pugilistului român. Diaconu a câştigat titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC, după ce l-a învins, în 19 aprilie 2008, la puncte, pe americanul Chris Henry, într-un meci disputat la Sala Ioan Kunst Ghermănescu din Bucureşti. Astfel, Diaconu a devenit challenger obligatoriu la titlul mondial, iar Dawson era obligat, conform regulamentelor WBC, să îşi pună în joc centura în faţa românului.

La 20 iunie 2009, Adrian Diaconu nu a reuşit să-şi păstreze centura WBC la categoria semigrea, după ce a fost învins la puncte de Jean Pascal, într-un meci disputat tot la Centre Bell din Montreal. Diaconu a fost învins de canadianul Jean Pascal (22 de victorii, 15 prin KO şi o înfrîngere), în vârstă de 26 ani, care era atunci deţinător al centurii WBO Intercontinental, într-un meci disputat pe parcursul a 12 reprize.

De asemenea, în  decembrie 2009, Diaconu a pierdut, la puncte, meciul revanşă pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, susţinut tot în compania lui Jean Pascal. Pascal a fost declarat câştigător la puncte, în urma deciziei celor trei arbitri-judecători, după meciul desfăşurat pe durata a 12 reprize, tot la Centre Bell din Montreal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel