Adrian Câciu, TRANȘANT: Aici apare ABSURDUL. Aceasta nu este economie

Economistul Adrian Câciu avertizează în privința unor împrumuturi făcute de țara noastră. 

"România a acceptat sa se împrumute 4 miliarde de euro de la Comisia Europeană pentru acoperirea deficitului suplimentar generat de cheltuieli temporare cu caracter social de tip one-off.

Vom plăti 15 de ani la acest împrumut. Şi aici apare absurdul. Peste 35% din beneficiarii sprijinului de tip one-off din anul 2020 vor fi pensionari într-o perioada de 10 de ani. În acest context, ei vor trebui susținuți la rândul lor prin sistemul de asistenţă socială care va înregistra deficite continue ca efect al sistemului de pensii de tip Bismarck necorelat cu rata natalităţii şi durata de viaţă. Ei nu vor mai putea achita datoria pentru ca nu mai asigură productivitate curentă şi valoare adăugată viitoare a capitalului şi veniturilor, fiind beneficiari de sprijin.Şi uite aşa, efortul dar şi costul, practic se dublează: statul plătește datoria din economia curenta iar în paralel plătește și pensia tot din economia curentă. Costul este dublu. Economics din cavernă! This is not economy!", a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook. 

România a acceptat sa se împrumute 4 miliarde de euro de la Comisia Europeană pentru acoperirea deficitului suplimentar...

Publicată de Adrian Câciu pe Joi, 1 octombrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel