Urmărește emisiunea live


Adrian Câciu sună ALARMA. "V-au amanetat pe toţi şi nu v-aţi prins"

Economistul Adrian Câciu trage un semnal de alarmă după ultimele decizii ale Guvernului şi afirmă că urmează datorii şi mai mari. 

"V-au amanetat pe toţi şi nu v-ati prins! Cu 57 miliarde lei a crescut datoria publică în primele şase luni ale anului 2020. O autostradă sau două....evident lipsă inventar! Aici sunt banii pe care noi toţi va trebui să îi plătim. În abordarea redistribuirii resurselor filozofia ministrului de finanţe a fost simplă: Îndatorează-i pe cei mulţi, finanţează-i pe cei puţini!

Se împrumută, datoria se împarte la peste 19 milioane de persoane, adică 19 MILIOANE DE ROMÂNI şi banii ajung la companii care nu reprezintă neapărat capital românesc. Nu ştiu dacă aţi observat dar cei mai fericiţi sunt reprezentanţii camerei de comerţ româno germane. Se salvează, îndatorându-ne pe noi. Ştiţi ce avem aici? Export de capital pe datorie. Statul se împrumută, capitalul ajunge la investitori străini de unde este repatriat către firmele mamă.

PS: şi nu aveti încă în datorie (dar veţi avea în curând) împrumutul uriaş pe care România vrea să îl facă ca să platească kurzarbeit-ul care este pe placul investitorilor germani (să nu scoată sărăcuţii bani din randamentele trecute şi să plătească salariatii, lasă mai bine să se împrumute statul, că oricum e pe deficit la fondul de şomaj) . Adică un plus de 5 miliarde euro la datoria publică!", a scris Adrian Câciu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel