Adrian Câciu, sfat pentru Florin Cîţu. "Se recomandă renunţarea la hashtagul româniitrebuiesăştie"

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Economistul Adrian Câciu i-a dat câteva sfaturi ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, privind rezolvarea problemelor economiei naţionale. 

"Ca să putem face o analiză de impact corectă este necesar ca Ministrul Finanțelor să facă publică suma totală a datoriilor statului către mediul privat(companii și cetățeni) pe tipuri de creanțe.

În virtutea lucrurilor fantastice pe care le-am aflat în ultimele zile am constatat că există restanţe la plata TVA(peste 3 luni), la plata concediilor medicale (peste 10 luni), supraacciza pe trimestrul IV 2019, la care se adaugă și restanţe ale regiilor autonome care deşi nu au plătit dividende statului nu și-au achitat datoriile către furnizorii privați, precum și o serie de datorii către persoanele fizice restanţe din luna noiembrie 2019 până în prezent.", a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook. 

"MFP, pas pentru a ieşi din conduita propagandistică"

"De asemenea, în interes public ar trebui publicată din nou lista datornicilor la bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat. Ulterior publicării listei cu datornici trebuie luată măsura compensării imediate a datoriilor indiferent de tipul creanței fiscale(OUG modificare CF).

Acesta ar fi primul pas pe care ministrul finanțelor are obligația să îl facă pentru a demonstra că este dispus să iasă din conduita propagandistică de până acum și înțelege ca de acum încolo să acționeze în interes național și în interes public.

De asemenea se recomandă renunțarea la hashtagul cu "Româniitrebuiesăştie", pe de o parte pentru că este un afront adus limbii române care conține diacritice iar pe de altă parte pentru că românii știu.

Rezolvarea problemelor economiei naționale și salvarea acesteia trebuie să înceapă cu un moment zero în care ambele părți trebuie să afle, transparent, cum stau!", a mai scris economistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel