Adrian Câciu CRITICĂ IMM INVEST: Nu salvează. Se adresează la 10 la sută dintre IMM-uri

Economistul Adrian Câciu lansează critici dure la adresa programului IMM INVEST; despre care spune că nu se adresează decât la 10 la sută dintre IMM-urile existente. 

"Astăzi s-a lansat un program cu impact marginal pentru IMM - uri, IMM INVEST, program care se adresează la mai puțin de 10% dintre acestea și la cel mult 27% dintre IMM-urile care au avut dificultăți în ultimele doua luni(date prezentate de Iancu Guda).

Marketingul, în multe din aspectele sale ridicol, făcut în jurul acestui program este construit pe plafoanele de garanții care, ce-i drept, sunt istorice, respectiv 3,3 miliarde euro.

Sunt chiar superoptimiste raportat la adresabilitate și capacitate. Însă acestea nu înseamnă neapărat credite. Garanțiile acoperă numai 80% din credite,restul de 20% trebuind sa fie acoperit de către solicitanți.", a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook. 

"Nu salvează"

"Este un program care există din anul 2017,diferenta fiind referitoare doar la plafoanele de garanții (15 mld lei față de 5 mld lei) și de subvenționarea dobânzii la credite pe o perioada limitata(pana la 31.12. 2020).

Evident ca rezultatele programului vor fi prezentate nu raportat la numărul total al IMM-urilor și nici măcar la numărul celor aflate în dificultate, ci raportat la un zero, astfel încât și rezultatul accesării unui singur credit va părea ceva excepțional.

Nu este!

Iar pentru conformitate, în anul 2019, intermedierea financiara (creditele acordate) în sectorul economic s-a ridicat la 1,4 miliarde euro din care doar 30% au reprezentat creditarea sectorului IMM.

Este un program. Atât. Nu salvează, nu dăunează! Nu este luna de pe cer!", a mai scris economistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel