Adrenalină pe două roți în Parcul Tineretului

Cei mai buni 150 de bicicliști de mountain bike din țară se vor întâlni sâmbătă, 15 septembrie, în Parcul Tineretului din Capitală pentru a participa la concursul Red Bull MoonTimeBike, primul concurs de XCO urban din România, desfășurat pe timp de noapte.

Concursul, adresat atât femeilor cât și bărbaților, constă în parcurgerea a 7 tururi de circa 5km, acestea având să fie îngreunate de porțiuni cu pietriș, scări sau urcări și coborâri abrupte pe iarbă. Dat fiind că gradul de dificultate este foarte crescut nu este permisă participarea bicicliștilor fără experiență, așadar concurenții trebuie să se fi clasat în primii 10% la concursul Prima Evadare. Totodată, dacă participanții nu sunt clasați în primii 30% la maratoanele montane la care au participat în 2011 sau 2012, aceștia nu se vor putea înscrie în concurs. Spectacolul nu este lipsit de surprize consistente din partea organizatorilor Red Bull și Clubului Sportiv NoMad Multisport, premiile având să fie acordate în funcție de categoriile de vârstă și ajungând să fie în valoare de până la 500 €.

Pe lângă bicicliști mai sunt așteptați în număr mare și fotografi talentați pentru a participa la un concurs foto în condiții dificile. Spectatorii vor anima spectacolul și își vor susține preferații având să primească fiecare la intrare vuvuzele și clopoței din partea organizatorilor.

Vineri, 14 septembrie, începând cu ora 14:00 se va putea previzualiza traseul, urmând ca începând cu ora 19:00 să înceapă înscrierile care vor continua și sâmbătă. Concursul va începe sâmbătă la ora 19:30 iar festivitatea de premiere va avea loc seara la ora 21:45.

Organizatorul evenimentului este Dan Sărdan. Acesta se ocupă și de partea de voluntari de la acest concurs (prin NoMad Multisport) organizând totodată și maratonul Prima Evadare, aflat la ediția a 4-a.

Pentru înscrieri la concurs accesați link-ul http://nomad-team.us5.list-manage1.com/track/click?u=91f5b6f5fcb2ee44546fa4f6f&id=71ff811453&e=df79dca472.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel