Adoptare moneda EURO. Gabriela Zoană: Veşti bune de la Bruxelles

Gabriela Zoană anunţă că Uniunea Europeană alocă mai mulți bani României pentru adoptarea monedei Euro.

În contextul eforturilor pe care România le depune în vederea adoptării monedei Euro, încă o veste bună de la Bruxelles - Comisia Europeană a propus un buget în care sunt alocate distinct fonduri pentru sprijinirea celor 6 țări europene care și-au propus în calendar adoptarea monedei unice: România, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Polonia și Suedia.

Conform unui comunicat de presă primit la redacţie, mecanismul de convergență este alocat în cadrul "Programului de sprijin pentru reforme al Uniunii Europene", un instrument care va beneficia de un buget total de 25 de miliarde de Euro.

Europarlamentarul Gabriela Zoană a salutat, de la Bruxelles, această inițiativă a Comisiei Europene:

"Această inițiativă de înființare a instrumentului de finanțare a țărilor care și-au propus adoptarea monedei Euro este o veste excelentă pe care ne-a dat-o astăzi Comisia Europeană, mai ales în contextul eforturilor pe care România le depune pentru trecerea la moneda unică până în 2024. Respectarea acestui calendar, care nu se poate realiza decât printr-un consens național, ar însemna ca în 2024 România să reușească să facă poate cel mai important pas după aderarea la Uniunea Europeană din 2007".

[citeste si]

Țara noastră și-a propus adoptarea monedei Euro până în 2024, calendarul fiind stabilit de către PSD, atât prin decizia partidului de înființare a "Convenției Naționale pentru adoptarea monedei Euro până în 2024" cât și prin decizia Guvernului de înființare a "Comisiei Naționale de fundamentare a Planului Național de adoptare a monedei Euro".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel