Adoptare euro. Isărescu: Comitetul BNR, vizitat o singură dată de un premier

Comitetul de trecere la euro nu a fost vizitat mai de nimeni, deşi este găzduit de Banca Naţională a României (BNR), a afirmat, miercuri, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Centrale, într-o conferinţă organizată de Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR). 

"Aud că suntem noi împotriva intrării în zona euro. Hai măi! Suntem singura instituţie care ţinem de 7-8 ani un comitet de trecere la euro şi nu a fost vizitat mai de nimeni. A fost o dată un premier, un ministru de finanţe şi noi suntem împotrivă? De ce? Pentru că spunem că trebuie să intrăm pregătiţi în zona euro ca să beneficiem de acest lucru?", a spus Isărescu. 

El a precizat că acum există o "fereastră de oportunitate" pentru a trece la euro. 

"Este acum, într-adevăr, o fereastră de oportunitate, cum a fost şi în anul 2000. Şi în anul 2000 am forţat politic intrarea în 2007. Hai să învăţăm ceva de acolo. Această instituţie care a salutat pentru intrarea în UE a plătit. Ce este criza creditelor în franci elveţieni sau euroizarea, decât un produs secundar al faptului că am intrat în 2007 liberalizând contul de capital relativ prematur, înainte de a fi pregătiţi, cu dobânzi mari la leu pe plan intern pentru că aveam inflaţie? Atunci haideţi să învăţăm din lecţia trecutului", a precizat guvernatorul BNR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel