Admitere Medicină 2018. Ce a observat un medic în sala de examen

Steluța Indrei / 26 iul 2018 / 13:32 Salveaza PDF Comentarii
Repartizare licee 2018 Gorj. REZULTATE edu.ro Admitere licee 2018.
Repartizare licee 2018 Gorj. REZULTATE edu.ro Admitere licee 2018.

Conf. Dr. Mihai Craiu, prezent în sala de examen la Medicină, sesiunea iulie 2018, a transmis un mesaj cu privire la ceea ce a observat în rândul candidaților. 

Conf. Dr. Mihai Craiu scrie pe pagina de facebook „Spitalul Virtual pentru Copii”:

„Astăzi am participat la examenul de admitere la Facultatea de Medicină a Universității Carol Davila... sesiunea iulie 2018. După cum scria pe grilele candidaților... să nu cumva să ne desprindem din cotidian. Unul zilnic traumatizant. 

Cu ce am rămas? Ce impresii generale?

1. Foarte multe note mari (s-a intrat cu medie peste 8)

2. Mulți candidați plini de energie şi entuziasm

DAR... şi minusuri

3. 10 din 86 candidați în sala noastră erau supraponderali. Din care 3 obezi (la nici 20 de ani ????)!

4. Mulți fumători, după așteptările mele. Sunt totuşi aspiranți la medicină, nu? Ticăloşia sistemului ce vinde țigări este reclama. Prin aceasta se caută zilnic înlocuitori pentru miile de fumători ce mor precoce. Şi vizează să prindă în ghearele dependenței de nicotină exact pe cei tineri. Publicitatea e perversă. Te face să te simți cool, sexy, liber (cunoasteți reclama unei firme celebre cu cowboy singuratici și... virili, proiectați pe fundalul unui cer senin... libertate pură, ce să zic...). La 20 de ani nimeni nu se gândeşte la cancer, BPOC, boli cardiace etc. Degeaba sunt acele odioase imagini pe pachetele de țigări. Nu au nici un impact asupra acestor tineri! Iar un studiu american arată ca 80% din fumătorii adulți au început înainte de 18 ani.
Cel mai bun lucru care îl putem face ACUM pentru ei, pentru copiii noştri, este să nu fumăm. Sau să ne lăsăm ????! #STOPfumat”

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27