Administrația Prezidențială, primul mesaj după lovitura de stat din Turcia

Stabilitatea Turciei este importantă pentru securitatea regională, europeană şi internaţională, a transmis, sâmbătă, Administraţia Prezidenţială, adăugând că şeful statului, Klaus Iohannis, îşi exprimă speranţa că ordinea publică în această ţară va fi restabilită în cel mai scurt timp.

"Turcia este un partener strategic al României şi aliat în cadrul NATO, iar stabilitatea ţării, pe baza respectării democraţiei şi instituţiilor democratic alese de poporul turc, este importantă pentru securitatea regională, europeană şi internaţională", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa citată precizează că preşedintele este în contact permanent cu instituţiile române competente cu privire la situaţia din Turcia încă de la începutul evenimentelor recente din această ţară. "Misiunea diplomatică şi oficiile consulare ale României din Turcia sunt pregătite să acorde toată asistenţa necesară, în caz de nevoie, cetăţenilor români aflaţi în Turcia", adaugă Administraţia Prezidenţială.

Un grup de pucişti a anunţat că a preluat puterea în Turcia, provocând confruntări care s-au soldat cu morţi şi răniţi la Istanbul şi Ankara în noaptea de vineri spre sâmbătă. Guvernul a dezminţit rapid: situaţia se află "în mare parte sub control", a dat asigurări premierul turc Binali Yildirim, în timp ce un purtător de cuvânt al serviciilor de informaţii turce a evocat o "revenire la normal". Un total de 754 de militari au fost arestaţi în legătură cu acest puci, soldat cu moartea a cel puţin 60 de persoane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel