Adina Florea s-a retras. Chirieac: Nu mai e cale de întors. Ușa abuzurilor, larg deschisă

Adina Florea
Adina Florea

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia Adinei Florea care și-a retras candidatura de la conducerea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

În cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3, Bogdan Chirieac consideră că decizia Adinei Florea este echivalentă cu desființarea Secției Speciale, fapt care, îngrijorător, deschide ușa abuzurilor în justiție.

„Ne apropiem de ultimul act al existenței acestei Secții care trebuia să mai oprească abuzurile din justiție. Secția a existat mereu la DNA, dar era în mod evident un conflict de interese. Când procurorii DNA aveau cazuri în instanță, aici putea fi anchetat judecătorul care dădea sentința. Practic această secție a fost trecută la Parchetul General.

Eu cred că după desființarea Secției Speciale se deschide larg ușa abuzurilor în justiție. Desființarea Secției se va întâmpla rapid”, a precizat Chirieac.

Întrebat dacă e posibil să avem surprize, în sensul în care Secția Specială să fie menținută, dar sub o altă conducere și structură, analistul politic a precizat:

„Sub o altă conducere, da. Fiindcă asta înseamnă că nu va mai avea independență. Să nu uităm că era singura structură din Parchet unde șefii erau numiți de CSM, garantul independenței justiției. Ea poate să existe sub conducerea procurorului general, cu o eventuală numire politică. Așa poate să existe, dar atunci va deveni un instrument ca oricare altul. Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, în formula sa de independență actuală, a dispărut. Ea a fost oricum blocată prin refuzarea doamnei Adina Florea care câștigase concursul pe drept. Practic Secția e desființată, dar nu asta ne preocupă ci faptul că abuzurile din justiție vor porni în forță”, a precizat Bogdan Chirieac care a adăugat că ne putem aștepta ca procurorii Mircea Negulescu și Onea să fie repuși în funcție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel