EXCLUSIV  Adevărul despre Steaua București. Cine a ales numele clubului. Horia Alexandrescu, detalii de culise

Gigi Becali
Gigi Becali

Jurnalistul Horia Alexandrescu a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC News în cadrul căruia a povestit cine a luat decizia de numire a clubului Steaua. 

Horia Alexandrescu, cel a cărui carieră este strâns legată de sport, fiind lung timp, înainte de 1989, cronicar sportiv, a povestit că cel care a luat decizia de numire a clubului Steaua a fost chiar Nicolae Ceauşescu.

"Decizia de numire a clubului Steaua a fost dată de Ceauşescu, în anii 60 şi ceva, când el era în armată şi răspundea de clubul Steaua. Atunci el a dat numele Steaua. Înainte se numea Casa Centrală a Armatei, fostul CCA. A ţinut mult cu ei şi i-a ajutat mult. Era general şi răspundea şi de treaba asta", a spus Horia Alexandrescu la DC News.

A existat dintotdeauna o bătălie a orgoliilor între Steaua şi Dinamo.

"Sigur că existau, sunt de notorietate şi se ştie", a mai spus jurnalistul.

Cine este Horia Alexandrescu

În toamna anului 1990, Horia Alexandrescu alături de Adrian Sârbu şi de alţi 5 jurnalişti a fondat cotidianul Curierul Naţional, fiind totodată şi directorul general al publicaţiei. În 1992 vinde toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional, iar în 1993 părăseşte ziarul înfiinţat în 1990 şi pune bazele unui nou cotidian, Cronica Română, la care este şi director general. Părăseşte acest ziar în anul 2001 şi înfiinţează cotidianul Independent. 

În 2004 a realizat şi moderat o emisiune la Televiziunea Română, „Cafeneaua politică", emisiune premiată cu Premiul pentru jurnalism „Pamfil Şeicaru". În 2009, o emisiune cu acelaşi titlu, Cafeneaua Politică, este moderată de Horia Alexandrescu la postul de televiziune OTV.

URMĂREŞTE AICI DECLARAŢIILE FĂCUTE DE HORIA ALEXANDRESCU: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel