EXCLUSIV  Adevărul despre PENSIILE SPECIALE. Ministrul Muncii: Greșește foarte mult!

Pensii
Pensii

În direct la interviurile DC News, ministrul Muncii, Marius Budăi a vorbit despre adevărul în ceea ce privește pensiile speciale. 

”Ce pot să vă spun cu certitudine, nu toate pensiile speciale sunt la acele cuantumuri care sunt aruncate în dezbaterile publice. Mai mult de atât, aceste legi au fost votate în Parlament, noi ca și Guvern le punem doar în aplicare. Problema este în felul următor. Știm cu toții că o perioadă lungă de timp, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul Ministerului Apărării Naționale. în cadrul Ministerului Justiției chiar, salarizarea acestor oameni nu a fost bazată și nu a fost purtătoare de contribuții. Dacă ar trebui în acest moment să trecem la un astfel de sistem nu am avea ce contribuții să le calculăm. Deci cred că discuția trebuie făcută transparent și explicată populației, de ce se poate sau de ce nu se poate, dar eu vă spun, și discutând cu specialiștii din cadrul caselor de pensii, nu am avea cum calcula o pensie cuiva care nu a purtat contribuții cu 20-30 de ani în urmă. Au fost perioade și la parlamentari când indemnizația de parlamentar nu a fost purtătoare de contribuții. Cunosc clar în județul Botoșani, primar care după șase mandate de primar, a ieșit cu o mie, o mie și un pic, pensie. La fel, și în cazul lor, indemnizația de primar nu a fost purtătoare de contribuții”, a susțint Marius Budăi, ministrul Muncii, la interviurile DCNews.

De asemenea, ministrul Muncii dat explicații și cu privire la nemulțumiriile mai multor asociații. 

”Eu cred că după ce am participat împreună cu doamna premier și colegi miniștri la această întâlnire a Asociației Comunelor, care a avut loc săptămâna trecută, cred că am clarificat situațiile cu dumnealor, eu am sperat să fi clarificat de la promovarea bugetului și de la susținerea bugetului Ministerului Muncii și a bugetului asigurărilor sociale în Parlamentul României, se pare că nu, se pare că sunt foarte mulți oameni care din fuga lor după voturi, folosesc persoanele cu dizabilități în scop politic. Eu ca vechi lucrător în asistență socială și am parcurs această etapă de jos, vă spun în felul următor: cine folosește persoanele cu dizabilități, chiar pensionarii, în scop politic, pentru câteva voturi, din punctul meu de vedere greșește foarte mult”, a mai spus Marius Budăi, ministrul Muncii, la interviurile DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel