Adevărul despre episodul cu Tăriceanu și coada pentru permisul auto

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit, marți seară, la Antena 3, despre faptul că este acuzat că s-a folosit de funcție pentru a-și facilita reînnoirea permisului auto.

Întrebat de către Răzvan Dumitrescu, la emisiunea "Subiectiv", dacă crede că va ajunge să aibă un nou dosar la DNA din cauză că nu a stat la coadă la permisul de conducere, Călin Popescu Tăriceanu a replicat: "Dacă problema permisului meu de conducere ajunge o problemă de DNA, nu înțeleg de ce. Vreau să vă spun un singur lucru, nu îmi imaginez că o să fiu în asentimentul tuturor, însă plec de la următoarea constatare care e valabilă și în România și alte țări: există în orice stat câteva funcții importante unde oamenii au fost aleși pentru ca să reprezinte statul și să se dedice în principal problemelor societății și comunităților, asta ar trebui să fie preocuparea lor principală, nu statul la coadă. Sigur că există și posibilitatea să stăm la coadă la permis, la cumpărat flori...  din acest motiv, în toate țările, cei care ocupă poziții înalte se găsesc din punct de vedere legal anumite modalități, pârghii prin care li se permite să-și dedice majoritatea timpului în interesul țării și al societății. Nu e nimic înjositor (statul la coadă - n.red.), dar e o problemă de gestiune a timpului", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului a precizat că a stabilit în prealabil cu cei de la permise, însă nu a dorit să dea detalii ca să nu se creadă că își caută scuze.

"Am vorbit ca să merg înainte de începerea programului ca să nu fac un gest ostentativ de a trece prin față. Lucrurile acestea întotdeauna încerc să le gestionez cât mai discret posibil. (...)

Nu sunt un om care să fac exces de atributele și de pârghiile pe care le are cineva ca președinte al Senatului. Din contră, încerc să mă comport cât mai normal", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu. 

"Ceea ce se întâmplă în momentul de faţă este o campanie bine dirijată care are următorul scop: nu mai discutăm nimic de Guvernul tehnocrat, de greşelile pe care le fac, de toate neajunsurile care sunt din momentul de faţă, mult mai importante decât cum mi-am preschimbat eu carnetul. (...) La noi se întâmplă frecvent această manevră de deturnare a atenţiei de la problemele principale", a adăugat președintele Senatului.

În cadrul aceleiași emisiuni, Călin Popscu Tăriceanu a afirmat că nu o cunoaște Elenina Nicuţ, cea care a semnat plângerea la DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel