EXCLUSIV  Adevărata lovitură pentru Valeriu Zgonea, scoasă la iveală din PSD

Șerban Nicolae, senator PSD și avocat, a atras atenția, pentru dcnews.ro, asupra a două aspecte importante cu privire la Valeriu Zgonea, după excluderea sa din PSD. 

Șerban Nicolae a subliniat că "Valeriu Zgonea poate acționa, teoretic, în instanță excluderea din partid, pentru a recâștiga calitatea de membru al PSD. Poate susține că s-a încălcat statutul prin decizia de excludere a sa din partid". Senatorul PSD vede puțin exagerată decizia de astăzi a PSD. În opinia lui, era suficient ca PSD să-i retragă sprijinul lui Valeriu Zgonea pentru funcțiile de președinte executiv al PSD și președinte al Camerei Deputaților. Totodată, Șerban Nicolae atrage atenția că "Valeriu Zgonea este într-o poziție dificilă politic, în toamnă va fi vot pe listă și, fie candidează ca independent, fie e acceptat de alt partid". 

Valeriu Zgonea ar putea fi primit de Mircea Geoană în PSRO, după ce acesta a criticat decizia de azi din PSD. Întrebarea este dacă până în toamnă la alegerile parlamentare, PSRO ar putea ajunge la un procent de 5% ca să fie reprezentat în Parlament. Cum nu este pe profilul PNL, după cum a și declarat, este greu de crezut că Valeriu Zgonea va merge spre acest partid, cum este greu de crezut că va merge spre ALDE sau spre UNPR. 

Ar putea merge spre Marian Vanghelie, exclus și el din PSD, însă sunt slabe șanse să atragă după el oameni politici importanți ca notorietate și ca număr din PSD, în condițiile în care Valeriu Zgonea a fost votat să fie exclus din PSD chiar de către finul său. Ar mai fi o variantă pentru Valeriu Zgonea, să aștepte să se liniștească apele în PSD, cu alegerile locale, și să revină în partid alături de o nouă conducere, dacă Liviu Dragnea își va da demisia, așa cum spunea că e posibil. 

Prin urmare, Valeriu Zgonea, care era președinte executiv al PSD și încă este președinte al Camerei Deputaților, pierde, pentru reacția sa, ambele funcții, este exclus din PSD și are șanse minime să obțină un nou mandat de parlamentar în toamnă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel