Aderarea României la Schengen. Ce zice noul ministru de Externe

Schengen
Schengen

Noul ministru de Externe, Ramona Mănescu, a declarat că, în mandatul ei, intrarea României în Spațiul Schengen va fi o prioritate.  

„Acum, evocând perioada în care am fost europarlamentar, vă pot spune cu certitudine că am trecut prin foarte multe etape și absolut în fiecare moment și PE și Comisia au spus că România e pregătită să intre în Schengen, din punct de vedere tehnic și logistic. Practic, noi funcționăm de facto ca un stat membru Schengen, dar nu suntem considerați ca atare. Practic, România nu cere nimic altceva decât să fie respectat Tratatul.

(...) Cred că cetățenii români au tot dreptul să își primească această bine meritată poziție de stat membru Schegen. Nu e un lucru de care trebuie să ne rugăm de cineva sau să primim favoruri. Este în Tratat care trebuie respectat. Vă asigur că păstrăm pe agenda ca temă prioritară și în toate discuțiile bilaterale vor conține componența de aderare la Schengen, nu ne vom opri să le spunem colegilor din UE că România are aceleași drepturi", a afirmat Ramona Mănescu, joi seară, la Antena 3.

Ministrul de Externe a adăugat că unele state au condiționat intrarea în Schengen de raportul MCV, chiar dacă țara noastră are dreptul, prin Tratat să adere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel