Aderarea României la NATO. Chirieac, observații cheie

Într-o intervenție telefonică la postul de televiziune România TV, marți, înainte de ședința solemnă a Senatului și Camerei Deputaților, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre tensiunile actuale de pe scena politică, dar și despre prezența României în NATO. 

”Ce se aniversează astăzi? 15 ani de la admiterea României în NATO, în 2004. Asta după ce invitația a fost făcută în 2002, la Praga. De ce a fost posibilă admiterea în Uniunea Europeană și în NATO? Fiindcă toată clasa politică a României a avut un obiectiv comun: admiterea țării în NATO și apoi în Uniunea Europeană. Au fost niște oameni care au reușit să facă asta. Guvernul Năstase și Ion Iliescu. Liderii opoziției de atunci au tras în aceeași direcție”, a precizat Bogdan Chirieac, în direct la România TV.

Ce facem la 15 ani de la admiterea în NATO?

”Niciodată clasa politică nu a fost mai dezbinată. Care este rezultatul? În ciuda sacrificiilor făcute, fiindcă România a pierdut zeci, sute de militari, care au fost uciși și răniți în teatrele de operații, luptând sub steag NATO. România a plătit tributul cu sânge. Plus bani, plus bugete, plus, plus, plus. Astăzi, România, în ciuda acestor eforturi, făcute în special de militarii români, este locul în care oricine din Europa dorește să dea un șut vine să dea un șut. Nu spun că se întâmplă cam același lucru și în Statele Unite.

De ce este posibil lucrul acesta? De ce România este în această situație foarte dificilă? Fiindcă onorabilii din clasa politică nu au fost niciodată mai dezbinați”, a mai declarat analistul politic Bogdan Chirieac. 


Vezi și: Ion Iliescu, operat. Codrin Ștefănescu: suntem îngrijorați 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel