Aderarea României în Schengen depinde de componența guvernului german

schengen
schengen

Decizia privind aderarea României la spațiul Schengen depinde de negocierile privind formarea unui guvern de coaliţie în Germania.

"Cred că dacă SPD (social-democrații) ar veni în guvern s-ar putea ajunge la un acord privind o foaie de parcurs clară între UE şi România, care să includă sprijin pentru integrarea romilor în România dar şi în unele oraşe din Germania, ca Duisburg. Nu cred că va exista o schimbare totală de politică, dar ar putea fi găsită o politică mai rezonabilă şi mai bine fondată în a ajuta România să integreze romii şi să reducă migraţia', a declarat eurodeputatul austriac Hannes Swoboda, liderul grupului S&D din Parlamentul European.

Decizie în decembrie dacă se formează guvern până la sfârșitul lui octombrie

"Este posibil să se ia o decizie, aş vrea să se ia o decizie, dar rămâne întrebarea când ar începe implementarea ei. Cred însă că trebuie să încercăm totul pentru a avea o decizie deja din acest an. Acest lucru depinde însă de momentul în care un guvern va putea fi format în Germania, pentru că dacă perioada se va prelungi ar putea fi un obstacol. Dar dacă se poate forma un guvern, să spunem, până la finalul lui octombrie, atunci este posibil să se ajungă la o decizie în decembrie", a afirmat Swoboda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel