EXCLUSIV  Adela Cojan, CNAS, anunțul momentului: Vaccinul antigripal, implementat în FARMACII

Vaccin
Vaccin

Adela Cojan, preşdintele CNAS, a anunţat că discută cu Guvernul pentru implementarea unui program prin care vaccinul antigripal să poată fi administrat direct în farmacii. 

"Suntem în demersuri foarte avansate în momentul de faţă pentru a implementa un proiect inclusiv pentru posibilitatea vaccinării pacienţilor, în special cu vaccinul antigripal, în farmacii. Ieri, la nivelul Guvernului, am purtat o discuţie în care în fază avansată se află un demers legislativ prin care dorim ca acest vaccin antigripal, care trebuie început din toamnă, să poată fi implementat şi la nivelul farmaciilor", a declarat Adela Cojan, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în cadrul dezbaterii ONLINE, ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!", organizată de DC MEDIA GROUP. 

"Proiectul de act normativ pe care îl pregătim se referă doar la antigripal. Se va sincroniza cu eventualul vaccin anticovid, dacă va apărea anul acesta. Dacă nu, ca măsură de prevenţie, antigripalul să se poată efectua în farmacii. Deocamdată, să fie făcut la cerere şi contracost, pentru că nu există încă o rectificare bugetară”, a mai menţionat Adela Cojan. 

Mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel