ADA, un prim succes în extindere. Ce formațiune au cooptat

ADA, Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr (FC-PNŢCD) se prezintă de sâmbătă într-o nouă formulă, după ce a fost semnat un protocol prin care Iniţiativa România Liberală (IRL) a fost cooptată în ADA. Cele trei formațiuni urmează să să aibă candidat unic la alegerile prezidenţiale şi candidaţi comuni la europarlamentare.

"La aproape jumătate de an de la formare, Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr consemnează prima încercare reuşită de extindere prin cooptarea IRL alături de partidele fondatoare PNŢCD şi FC. (...) Interesul nostru este de a avea o listă comună cât mai reprezentativă pe care să se regăsească nume care au şi notorietate şi, în acelaşi timp, şi substanţă europeană", a spus preşedintele FC, Mihai-Răzvan Ungureanu, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Liderul FC, Mihai-Răzvan Ungureanu a precizat că ADA le oferă românilor o alternativă politică.

"Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr este, din punctul nostru de vedere, puternică, vie şi începe să construiască o alternativă. Niciodată alianţa nu se va izola în sine, nu va propune competiţii între partide de dreapta, va considera că tot ceea ce poate face mai bine înseamnă a reprezenta cetăţenii români în nevoile lor, în aşteptările lor, oferindu-le alternativa atât de necesară astăzi, după ce, la un an de la preluarea puterii, USL distruge tot", a declarat Ungureanu.

Pavelescu nu vrea ca PDL să vadă în ADA un competitor

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a lansat, totodată, și o invitație la dialog liderului PDL, Vasile Blaga, precum și ONG-urilor sau altor partide de dreapta.

"Aş vrea să îi transmit un mesaj lui Vasile Blaga, care s-a pronunţat în repetate rânduri în sensul că PDL va merge singur la alegerile parlamentare, un mesaj de dialog pentru a veni la o masă comună deoarece acesta este interesul public al electoratului de dreapta - unitatea partidelor de dreapta. Cred că este momentul de a-i face o invitaţie deschisă domnului preşedinte Vasile Blaga la dialog cu Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr pentru a nu fi percepuţi într-o viitoare campanie electorală pentru europarlamentare ca formule politice de competitori", a spus Pavelescu.

La rândul său, preşedintele IRL, Vlad Moisescu, a arătat că Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr în noua formulă reprezintă un pas uriaş către unificarea dreptei, precizând, de asemenea, că IRL nu se transformă în partid.

"Scopul este, în continuare, o listă comună sub sigla PPE la alegerile europarlamentare, un candidat unic la alegerile prezidenţiale din 2014 şi construcţia unei forţe capabile să câştige alegerile locale şi generale", a arătat Moisescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel