Acuzații grave la adresa PSD. Cum răsplătește UDMR din bani publici

Europarlamentul PNL Norica Nicolai atrage atenția asupra unei fapte grave. Este vorba despre o recentă Hotărâre de Guvern. 

"Doresc să atrag atenția asupra unei fapte grave prin care Guvernul României înțelege să răsplătească un anumit tip de fidelitate politică, din banii noștri, ai tuturor. Este vorba despre o recentă Hotărâre de Guvern prin care este alocată revistei 100% maghiare Szekelyfold (Ținutul Secuiesc) suma de 30.000 lei din bugetul public", a spus Norica Nicolai. 

Europarlamentarul a făcut următorele comentarii cu privire la problema semnalată: 

"- În Europa, comunitățile multietnice se respectă și își promovează identitatea culturală în toate limbile recunoscute oficial, atunci când editează publicații plătite din bugetul statului.

- Revista Szekelyfold este o publicație care publică materiale și mesaje electorale ale UDMR și ar fi interesant de văzut dacă și cum sunt suportate costurile pentru acestea.

- Am tot respectul pentru cetățenii români de etnie maghiară ai acestei țări și știu că avem cu toții aceleași probleme pentru că trăim în aceeași țară. Găsesc pur politicianistă propaganda separării oricărui tip de "ținut" secuiesc sau de altă natură de granițele țării și consider că o organizație sau publicație ce promovează acest gen de mesaje se situează clar în afara legii pentru că promovează dezbinarea statului român.

- Vreau să înțeleg cum sunt selectate investițiile Ministerului Culturii în condițiile în care, în ultimele săptămâni în care am vizitat zeci de sate transilvănene, am constat că există extrem de multe de monumente românești lăsate în paragină, biserici seculare care stau la mila credincioșilor și de care statul român a uitat". 

Norica Nicolai a solicitat Guvernului și Ministerului Culturii clarificări și a cerut să fie făcută o analiză cu privire la cum sunt cheltuiți "banii noștri la revista Szekelyfold". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel