EXCLUSIV  Acuzații de trădare. De ce nu este primită România în Schengen

Președintele PRU, Bogdan Diaconu, a afirmat la DCNEWS LIVE, că motivul pentru care România nu este primită în Schengen este unul economic. 

”Cred că ar trebui să facem eforturi pentru a realiza un obiectiv major în ceea ce privește economia românească, finalizarea Coridorului IV, pentru că dacă nu înțelegem că nu am fost lăsați până acum să facem Coridorul IV din același motiv pentru care nu am fost primiți în Schengen. Coridorul IV înseamnă legarea Portului Constanța de Viena și înseamnă mutarea fluxului de mărfuri care vin dinspre Orient spre Europa, adică 90% din importurile din UE se fac din China, acest flux se mută de pe Rotterdam pe Portul Constanța. Înseamnă niște beneficii economice uriașe pentru România”, a spus Bogdan Diaconu la DCNews LIVE. 

Întrebat dacă interesele olandezilor au fost exprimate de incompetența CNADNR, de lipsa de alocare de fonduri spre autostrăzi, președintele PRU a răspuns: ”Deliberat!”. ”Cu siguranță este o acuzație de trădare”, a precizat Bogdan Diaconu, care este de părere că din acest motiv Olande și Germania s-au opus intrării României în Schengen. El a atras atenția că Portul Constanța este cel mai mare al Europei și ar fi devenit și cel mai mare port din punct de vedere al fluxului. 

Vezi de la minutul 22: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel