Acum poți și tu să pregătești o rețetă de ”ficăței fermecați”. E fantastic de bună

Rodica Mitu / 17 ian 2020 / 09:19 Salveaza PDF Comentarii
Condimente
Condimente

Vlăduț, bucatarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a recomandat o rețetă de ficăței la cuptor.

Ingrediente rețetă „Ficăței fermecați”

 

1 kg ficăței de pui

sare

piper

oregano

boia de ardei

3-4 căței de usturoi

1 l lapte

Pentru garnitură 

500 g cartofi noi

250 g cremă de smântână

2-3 căței de usturoi

800 g aluat foietaj

gălbenuș de ou

Mod de preparare

 

Ficățeii se țin în lapte, 30 de minute, la frigider. Apoi se scurg bine, se așază într-o tavă de cuptor, se stropesc cu ulei și se condimentează cu sare, piper, usturoi și oregano. Se pun la cuptor la temperatură medie, până se rumenesc.

Aluatul foietaj se întinde și se decupează din el rondele de 5 cm diametru. Jumătate din rondele se mai decupează odată, lăsând margini de 2 cm. Din rondelele întregi de aluat și cele cu gaură se realizează niște coșulețe, care se ung cu gălbenuș de ou atât la bază, unde se lipesc, cât și deasupra. Se pun în cuptor pentru zece-15 minute, la 200 de grade.

Cartofii se fierb în apă cu sare și se pasează ca pentru piure, apoi se amestecă cu crema de smântână și usturoi pisat, notează a1.ro. Se pune piureul în coșulețele de foietaj, iar deasupra se vor așeza ficățeii de pui.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27