Actorul Pete Davidson, iubitul lui Kim Kardashian, va zbura în spaţiu

Actorul american de comedie Pete Davidson va zbura săptămâna viitoare pentru câteva minute în spaţiu la bordul unei rachete fabricate de Blue Origin, au anunţat reprezentanţii acestei companii spaţiale.

Actorul american de comedie Pete Davidson va zbura săptămâna viitoare pentru câteva minute în spaţiu la bordul unei rachete fabricate de Blue Origin, au anunţat reprezentanţii acestei companii spaţiale, citaţi de AFP și Agerpres.

Pentru Blue Origin, compania spaţială înfiinţată de miliardarul Jeff Bezos, acesta va fi cel de-al patrulea zbor spaţial cu pasageri.

Racheta va fi lansată de la o bază situată în vestul statului american Texas

Invitat al companiei Blue Origin, actorul Pete Davidson va fi însoţit de alţi cinci pasageri, în special oameni de afaceri care au plătit o anumită sumă - ce nu a fost dezvăluită - pentru această călătorie în spaţiu.

Zborul spaţial, a cărui lansare este programată pe 23 martie la ora locală 08:30 (13:30 GMT), va avea o durată de aproximativ zece minute.

Pete Davidson, în vârstă de 28 de ani, a devenit cunoscut datorită participării sale la celebra emisiune de satiră şi umor 'Saturday Night Live', difuzată de postul de televiziune NBC.

Recent, el a devenit ţinta criticilor raperului Kanye West, fostul soţ al starletei Kim Kardashian.

Divorţul celor două vedete a fost pronunţat oficial la începutul lunii martie.

Racheta New Shepard fabricată de Blue Origin este lansată pe verticală şi, la altitudinea de aproximativ 75 de kilometri, capsula se separă de lansator, continuându-şi traiectoria ascendentă până ajunge la o altitudine de peste 100 de kilometri - Linia Karman, care marchează limita dintre spaţiu şi atmosfera terestră, conform unei convenţii internaţionale.

Pasagerii pot atunci să se ridice din scaunele lor, să plutească pentru câteva momente în condiţii de imponderabilitate şi să admire curbura Pământului prin hublouri cu dimensiuni mari.

Capsula îşi începe apoi coborârea liberă pentru a reveni pe Terra, frânată de paraşute şi de motoare cu retropropulsie. Jeff Bezos a participat el însuşi la primul zbor cu pasageri al rachetei New Shepard.

De atunci, rachetele companiei Blue Origin au transportat pe orbită mai multe vedete, precum actorul William Shatner - interpretul Căpitanului Kirk din serialul 'Star Trek' - şi Laura Shepard Churchley, fiica lui Alan Shepard, primul american care a ajuns în spaţiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel