Activitatea Uzinei Dacia din Mioveni, reluată după atacul cibernetic

Activitatea Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost reluată în mod normal, luni dimineaţă, după înlăturarea efectelor atacului cibernetic de la sfârşitul săptămânii trecute. 

"Luni, 15 mai, la ora 7,00, activitatea platformei industriale Dacia Mioveni a fost reluată în mod normal, urmare a mobilizării şi reactivităţii echipelor noastre. Toate sistemele informatice ale Grupului Renault România funcţionează normal şi sunt securizate", se precizează într-un comunicat transmis de Direcţia Comunicare din cadrul Grupului Renault România. 

Conform aceleiaşi surse, întreruperea temporară a activităţii a fost necesară pentru a proteja compania de efectele atacului cibernetic. 

"După ce, vineri, 12 mai, virusul informatic Ransomeware a afectat Groupe Renault, situaţia este acum sub control. Au fost întreprinse imediat o serie de măsuri proactive, cum ar fi suspendarea temporară a activităţii industriale pentru a stopa răspândirea virusului şi a proteja Grupul. Acest atac cibernetic a avut loc în diferite ţări, diferite sectoare de activitate şi companii", se menţionează în comunicat. 

Activitatea a fost întreruptă parţial, sâmbătă, la Uzinele Dacia de la Mioveni, în urma unui atac cibernetic ce a afectat unele dintre sistemele informatice. 

"O parte a activităţii de producţie a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectată de disfuncţionalităţi ale sistemelor informatice şi mai mulţi angajaţi au fost trimişi înapoi la domiciliu, în cursul dimineţii de sâmbătă, 13 mai. Măsura a fost luată pentru a preveni extinderea disfuncţionalităţilor care, la o primă vedere, sunt o consecinţă a atacului cibernetic care a avut loc la nivel global", au anunţat atunci reprezentanţii producătorului auto. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel