Activitate CET. Ministrul Petcu trimite ANAF-ul

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a afirmat vineri că va solicita premierului să dispună trimiterea ANAF-ului la Arad, pentru a verifica activitatea financiară a celor două CET-uri, deoarece situaţia acestora "nu este una foarte clară". 

"Din păcate, din câte am constatat, situaţia celor două CET-uri de la Arad nu este una foarte clară. Şi cred că aceşti 14 ani de decizii prost luate au dus cele două CET-uri într-o situaţie economică destul de grea, ca să nu spun dezastruoasă, şi cred că măsurile pe care trebuie să le luăm sunt pe cât de urgente, pe atât de necesare. Le-am propus trecerea serviciului public de producere a energiei la CET Hidrocarburi, dar aceasta este o problemă minoră. Problemele principale sunt de finanţare şi de încălzire pe perioada de iarnă", a declarat ministrul Energiei. 

Acesta a afirmat că, din explicaţiile primarului Gheorghe Falcă şi a altor factori implicaţi, din acest domeniu, îi este neclar care au fost circuitele şi mecanismele financiare care s-au derulat în toată această perioadă între Primărie, între cele două CET-uri şi, mai ales, cu ajutoarele care au venit în toţi aceşti ani de la Guvern. 

"Pentru că domnul primar invoca la un moment dat că a luat societatea cu un pasiv, adică cu datorii, dar în acelaşi timp i-am reamintit că a luat-o şi cu un activ şi cu sume de încasat şi cu un patrimoniu. Din păcate, situaţia actuală, aşa cum am mai spus, nu este una roză şi tot acest mecanism financiar, toate aceste circuite financiare, trebuie lămurite. Ca atare, am decis - şi l-am informat şi pe domnul primar în şedinţa de la C.D.S.- că voi face bineînţeles o informare către prim-ministru în urma deplasării la Arad. Iar una dintre soluţiile propuse, pe lângă soluţiile tehnice şi de finanţare, va fi aceea să se trimită la Arad Inspecţia de la ANAF, pentru a verifica foarte bine întreg circuitul financiar din această perioadă, să ne lămurim dacă au fost sume suficiente, cum au fost cheltuite şi cum s-a ajuns ca astăzi CET Arad să fie într-o situaţie dezastruoasă, în comparaţie cu doi vecini ai Aradului care au beneficiat de aceleaşi condiţii, în aceeaşi conjunctură şi sunt într-o situaţie mult mai fericită. Iar când spun asta mă gândesc la CET Timişoara, care este un model, şi la CET Oradea", a conchis ministrul Energiei, Toma Florin Petcu, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel