Activistul Octavian Berceanu, propunerea USR pentru șefia Gărzii de Mediu. Mihai Goțiu, lăsat pe dinafară

Octavian Berceanu este cunoscut pentru că militează pentru mediu
Octavian Berceanu este cunoscut pentru că militează pentru mediu

Octavian Berceanu a fost votat în Biroul Național USR drept propunerea pentru conducerea Gărzii de Mediu, a anunțat contracandidatul Mihai Goțiu. Numirea este una controversată, presa semnalând afacerile lui Berceanu cu lemne, în momentul în care lucra la Romsilva.

Anunțul a venit de la contracandidatul său, Mihai Goțiu, care a postat vestea pe Facebook. „Biroul Național (BN) al USR a decis, aseară, cine va fi noul comisar general al Gărzii Naționale de Mediu. Eu nu am strâns suficiente voturi în favoarea candidaturii mele, decizia majoritară fiindu-i favorabilă colegului Octavian Berceanu, căruia îi doresc succes și multă baftă în îndeplinirea uriașei responsabilități pe care și-a asumat-o”, a scris el, pe pagina personală.

”Potrivit informațiilor din CV-ul și din Declarația de interese ale acestuia, publicate de portalul gazetadestiri.ro, Octavian Berceanu a fost inspector Romsilva în perioada 1999-2003 și 2004-2007.  În același timp a fost asociat în două companii pe care tocmai din poziția de inspector Romsilva trebuia să le controleze, nu să le arate drumul cel mai bun pentru exploatări forestiere. Berceanu a fost în 2004 acționar la PRO GARDEN SRL și GARDEN’S LIFE NOVA SRL care au avut ca obiect de activitate tocmai tăierea lemnului”, scrie b1.ro.

Barna i-a oferit lui Goțiu președinția Comisie Naționale a României pentru UNESCO, refuzată pentru neîndeplinirea misiunii asumate

„În ceea ce mă privește, decizia mea personală rămâne neschimbată: voi continua să mă implic și să lupt pentru salvarea apelor și pădurilor, pentru un aer mai curat și, în cele din urmă, pentru un viitor sănătos, pentru noi, copiii și nepoții noștri.

Din acest motiv am refuzat propunerea pe care mi-a făcut-o Dan Barna cu privire la numirea mea ca președinte al Comisiei Naționale a României (CNR) pentru UNESCO. O funcție care ar presupune responsabilități în domeniile educației, culturii și științei (îndeosebi în ceea ce privește biodiversitatea și schimbările climatice), la conducerea unei instituții care și-a îndeplinit, până acum, într-o extrem de mică măsură misiunea pe care o are”, a mai transmis Goțiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel