EXCLUSIV  Acțiunile OMV-Petrom, vândute de Fondul Proprietate. Adrian Negrescu: Un preț dublu față de cel inițial. E o strategie, au nevoie de cash

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Analistul economic Adrian Negrescu a explicat care sunt motivele pentru care Fondul Proprietatea și-a vândut întreaga participaţie la OMV Petrom SA.

 

Cele 1.777.067.726 acţiuni ordinare, reprezentând întreaga participaţie deţinută de Fondul Proprietatea la OMV Petrom SA, au fost plasate investitorilor ca urmare a finalizării ofertei de plasament privat accelerat demarate la data de 13 decembrie 2022, a informat Fondul Proprietatea .

Preţul de vânzare a fost stabilit la 0,43 lei/acţiune, iar veniturile brute rezultate din tranzacţie se ridică la peste 764,139 milioane lei. 

„Petrom nu va încasa nicio sumă de bani ca urmare a tranzacţiei. Sub rezerva decontării Tranzacţiei, Fondul nu va mai deţine acţiuni la Petrom”, conform sursei citate.

Adrian Negrescu: Fondul Proprietatea vinde acțiunile la un preț dublu față de cel inițial

„E o decizie care are legătură cu necesarul de bani al Fondului Proprietatea, care și-a propus să își restructureze pachetul de acțiuni, iar în decizie ni se spune că principalul său element are legătură cu dorința de a răscumpăra acțiunile. Au nevoie de cash, de lichidități, iar una dintre principalele surse în momentul de față era reprezentată de aceste acțiuni la OMV-Petrom.

Mai mult decât atât, Fondul Proprietatea ne spune că unul dintre motivele pentru care a decis de fapt să își vândă acțiunile la OMV-Petrom este nevoia de a acorda niște dividente speciale, la sfârșit de an. E o strategie de business, are legătură cu lărgirea portofoliului și cu dorința probabil a investitorilor, a celor care dețin acțiunile Fondul Proprietatea de a-și marca profiturile. Prin decizia de a vinde acțiunile de la OMV-Petrom, Fondul Proprietatea și-a dublat practic investiția inițială pentru că vinde acțiunile la un preț dublu față de cel inițial. Astfel, câștigul este unul real și probabil va fi împărțit pe de o parte acționarilor, iar pe cealaltă parte va răscumpăra titlurile Fondului Proprietatea aflate în mâinile altor investitori”, a declarat Adrian Negrescu, în exclusivitate pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel