Acţiunile la purtător. Biriş: O invitaţie la fraudă

Joi seara, avocatul specializat pe fiscalitate Gabriel Biriş, invitat în platoul emisiunii „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, a discutat, printre altele, şi despre firmele cu acţiuni la purtător.

Biriş a spus că „acţiunile la purtător sunt o invitaţie la fraudă".

De asemenea, într-un mesaj publicat pe Facebook, scria: „Follow the money", respectiv "urmărește banii". "Să vadă fiscul cine a primit dividende şi ce a făcut cu ele".

De menţionat că Uniunea Salvați România (USR) consideră că este nevoie de transparentizarea cadrului legal privind acțiunile la purtator și accesul companiilor cu o astfel de structură a acționariatului la fondurile publice. "Silviu Dehelean (deputat Bihor), Silvia Dinică (senator București), George Dircă (senator Galați) și Stelian Ion (deputat Constanța) au creat un grup de lucru și vă invită sa participati la procesul de elaborare a proiectelor legislative privind tranparentizarea acțiunilor la purtător. Puteți trimite propunerile și sugestiile dumneavoastră privind modificarile care trebuie aduse legislației curente la adresa de email: [email protected], până la data de 8 August 2017". Ulterior, USR va organiza o dezbatere pe această temă.

În România sunt în jur de 360 de companii cu acțiuni la purtător.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel