Acțiunile companiei Gabriel Resources s-au prăbușit după ce România a câștigat procesul Roșia Montană

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

S-au prăbușit acțiunile companiei Gabriel Resources.

Gabriel Resources (simbol bursier GBU), compania responsabilă de proiectul Roșia Montană, se așteaptă să înceapă săptămâna de tranzacționare la Bursa de Valori din Toronto cu o scădere abruptă a prețului la acțiuni, ca reacție la decizia Curţii de Arbitraj Internaţionale a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii (ICSID).

Potrivit Hotărârii Tribunalului Arbitral, România primește câștig de cauză la acuzațiile adresate de Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey).

Acțiunea arbitrală internațională a fost inițiată în anul 2015 împotriva României de către doi investitori străini, respectiv Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey) și a fost întemeiată pe Acordurile cu privire la promovarea și garantarea reciprocă a investițiilor încheiate de România cu Guvernul Canadei (ratificat prin Legea nr.356/2009) și Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (ratificat prin Legea nr.109/1995).

Conform informațiilor transmise pe site-ul Bursei de Valori din Toronto, acțiunile GBU se situează la 0.01 dolari canadieni înainte de deschiderea şedinţei bursiere. Prețul este încadrat în segmentul National Best Bid and Offer (NBBO), un segment pentru cerere și ofertă.

Joi seară, înainte ca acțiunile să fie suspendate vineri, GBU valora 0.87 dolari canadieni.

Citește mai multe despre dosarul Roșia Montană: Dosarul Roșia Montană. România a câștigat procesul: Nu va plăti despăgubiri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel