Acțiunea de control la SUUB. Fostul manager Adriana Nica: Dacă ați citit cu atenție, o să constatați că...

Fostul manager al Spitalului Universitar din Capitală, Adriana Nica, a oferit primele declarații, după ce Guvernul a publicat acțiunea corpului de control.

Corpul de control al prim-ministrului a finalizat acțiunea de control la Spitalul Universitar de Urgență București („SUUB”), care a vizat perioada 01.01.2017 - prezent.

Potrivit Realitatea Plus, raportul ar aduce mai multe acuzații fostei echipe manageriale.

Fostul manager al SUUB, Adriana Nica, a avut o primă reacție la Realitatea Plus. 

  • „În ceea ce privește concursul pentru șefii de secție: Legea Sănătății este din 2006. În 2014, actualul manager interimar al spitalului a semnat contracte de administrare cu toți șefii de secție, pe o perioadă de trei ani fără concurs. Sunt singurul manager care am îndrăznit ca, începând cu anul 2018, să scot posturile de șef de secție la concurs, posturi ocupate de profesori universitar sau academicieni. Motiv pentru care, o mare parte dintre acești domni profesori m-au blamat”, a declarat Adriana Nica. 
  • „Am avut și am pus la dispoziția Corpului de control o corespondență întreagă cu Ministerul Sănătății prin care, acolo, consilier al managerului, a blocat concursul la nivelul M.S. Am demarat concurs începând cu luna mai 2018 și au fost publicate posturile scoase la concurs în luna august 2018. Nu se puteau scoate toate posturile de șefi de secție pentru că majoritatea sunt cadre didactice, universitare, se ocupă de cel mai mare grad didactic din clinică și comisiile se fac cu profesori universitari. Ori la nivelul Bucureștiului, nu aveam atâția profesori universitari.
  • „Mai mult, Ministerul Sănătății și DSP m-au anunțat la vremea respectivă că funcțiile de șef de compartiment și laboratoare, nefiind prevăzute în lege, nu se scot la concurs.”

„Dacă ați citit cu atenție, o să constatați asta”

Fostul manager al SUUB, Adriana Nica, a mai spus că, „dacă ați citit cu atenție comunicatul Guvernului, o să constatați cu surprindere că unele contracte nu erau asumate și semnate de mine. Achizițiile nu le făceam eu, ca manager”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel