Urmărește emisiunea live


ACORD pentru vânzarea grupului Macon

locuinte noi
locuinte noi

Polish Enterprise Fund V şi Polish Enterprise Fund VI, fonduri de private equity administrate de Enterprise Investors (EI), au semnat un acord pentru vânzarea grupului Macon, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din România, valoarea tranzacţiei nefiind dezvăluită.

Potrivit unui comunicat al Enterprise Investors, cumpărătorul este Xella Group, unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de materiale de construcţii pentru zidărie din domeniul betonului celular autoclavizat (BCA) şi domenii conexe.

Tranzacţia este condiţionată de obţinerea aprobării Consiliului Concurenţei.

Performanțe financiare bune

Cu circa 800 de angajaţi, Macon a avut în ultimii ani performanţe financiare foarte bune, iar pentru 2017 estimează venituri de aproximativ 150 de milioane de lei (33 de milioane de euro).

În 2006, Enterprise Investors a cumpărat Macon de la angajaţii şi foştii manageri ai companiei. La momentul investiţiei, Macon era un important producător de materiale de construcţii din România. Doi ani mai târziu, EI a furnizat companiei Macon capital adiţional pentru achiziţia competitorului său Simcor Group, un producător de materiale de construcţii cu activitate în Transilvania. Cu sprijinul fondurilor EI, managementul Macon a fuzionat cele două entităţi, creând un jucător de top în România. În prezent, compania administrează patru puncte de producţie şi este producătorul numărul 1 de BCA şi stâlpi de electricitate din ţară, dar şi unul dintre cei mai importanţi furnizori de var, elemente prefabricate şi teracotă.

[citeste si]

"Compania este într-o formă foarte bună şi sunt optimist cu privire la oportunităţile sale de creştere în viitor', a declarat Şerban Roman, vicepreşedinte Enterprise Investors, care coordonează activitatea firmei în România.

RTPR Allen & Overy a fost consultantul juridic al Enterprise Investors, iar PWC România a fost consultant M&A.

Xella Group este unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de materiale de construcţii pentru zidărie din domeniul betonului celular autoclavizat şi domenii conexe, cu vânzări de 1,5 miliarde euro şi 6.700 de angajaţi, începând din 2016. Grupul are sediul în Duisburg, Germania, 97 de fabrici şi numeroase centre de vânzare în 30 de ţări. Xella produce şi comercializează în România zidărie premium din BCA sub marca YTONG, iar din 2013 şi produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală şi de Est. Activă din 1990, firma a strâns nouă fonduri cu un capital total care depăşeşte 2,5 miliarde euro. Aceste fonduri au investit 1,8 miliarde euro în 139 de companii din diverse sectoare şi au vândut 124 de companii realizând încasări brute de 3,6 miliarde euro. Exiturile includ 34 de listări ale unor companii din portofoliu la bursele de valori din Varşovia, Praga şi New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel